Cruisingen - ”Bubbla” på rymmen och misshandel

BORGHOLM Artikeln publicerades
På Hamnvägen (bilden) stals en VW 1200 - 64 under lördagskvällen i en motor- och folkfest polisen beskriver som relativt lugn.
Foto: Kenth Jönsson
På Hamnvägen (bilden) stals en VW 1200 - 64 under lördagskvällen i en motor- och folkfest polisen beskriver som relativt lugn.

Misshandel gånger två, en stulen raritet samt sju-åtta fyllerister i arresten, ändock:

– Det var relativt lugnt, säger kommunpolis Magnus Areskog när han summerar polisens insatser under cruisinglördagen.

Inklusive trafikpoliser hade polisen fyra patruller på plats i Borgholm under lördagskvällen och dessa hade en tämligen behaglig afton i det rekordstora folk- och bilvimlet efter gator och torg.

– Jag pratade med trafikpolischefen nyss och han tyckte det var jättelugnt, säger kommunpolis Magnus Areskog för att själv beskriva kvällen som ”relativt lugn”.

I det relativa fanns bland annat:

Misshandel på Slottsgatan vid 20-tiden.

– En man i 20-årsåldern som uppger att han suttit i en bil och blivit utknuffad ur bilen och in ett buskage. Sedan hade okända gärningsmän gett honom ett okänt antal knytnävsslag i ansiktet. Av detta fick han svullnad på käken samt skrapsår på axlarna.

Misshandel vid Bems gatukök.

– Vid 23-tiden. En man berättar att okända gärningsmän har slagit honom. Inga synliga skador, men huvudvärk och lite ont i bröstet. Han avfördes i ambulans för kontroll.

Stulen bil på Hamnvägen.

– En blå folkvagn, en VW 1200, från 1964 som ägaren parkerade efter Hamnvägen vid 17-tiden och när han kom tillbaka två timmar senare var den borta. Lite märkligt med tanke på allt folk därnere och den är fortfarande lyst, säger Magnus Areskog på måndagsförmiddagen om denna Herbie-bubbla på rymmen.

Med tanke på motorfesten hade polisen extraöppet på polishuset i Borgholm, arresterna stod redo och kom till användning.

– Sju-åtta personer togs in för fylleri.