Borgholm Brinner släpper nya band

BORGHOLM Artikeln publicerades
Från Borgholm Brinner 2018.
Foto: Carin Svensson
Från Borgholm Brinner 2018.

Borgholm Brinner har släppt nya band. Det handlar om de svenska metalveteranerna At The Gates, Opeth och det amerikanska bandet Of Mice & Men.

Förra sommaren gjorde festivalen Borgholm Brinner debut på Borgholms slottsruin. Sedan tidigare är det klart att den återkommer den 2-3 augusti och att grundarna In Flames återigen avslutar på dagarna.

På tisdagsmorgonen släppte arrangören fler band.

Det handlar om de svenska banden At The Gates, Opeth och det amerikanska bandet Of Mice & Men som ska spela på festivalen.

– Första året med Borgholm Brinner var en overkligt fin upplevelse i vår karriär. Det har alltid varit en dröm att göra något i den kalibern och det blev ännu mer magiskt och mer speciellt än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Att vi hade den första festivalen på Borgholms Slottsruin var oerhört spännande och lärde oss mycket om vad vi kan göra för att göra nästa års upplevelse ännu bättre för våra fans. Vi är väldigt förväntansfulla och oerhört tacksamma till alla som fortsätter att följa vår musik och är med oss på denna resa. In Jesterheads We Trust!, säger In Flames sångare Anders Fridén i ett pressmeddelande.

FAKTA

Om banden

At The Gates kommer från Göteborg och har sedan starten 1990 blivit ikoner i metalvärlden och anses som pionjärer inom death metal.

Opeth bildades 1989 och har gjort sin kända inom progressive metal. De har sålt slut arenor och turnerat världen över.

Of Mice & Men är ett metalcoreband från Kalifornien som bildades 2009 och har släppt fem album sedan dess och blivit stora inom sin genre.

Visa mer...