Simon Ohlsson om pussarna i Bonde Söker Fru: ”Det blir en lustig känsla”

ÖVRA ÅLEBÄCK Artikeln publicerades
Simon Ohlsson från Övra Ålebäck fick göra sitt första val i onsdagens avsnitt och det var Sarah Pettersson som fick åka hem.
Foto: Pressbild/Tv4
Simon Ohlsson från Övra Ålebäck fick göra sitt första val i onsdagens avsnitt och det var Sarah Pettersson som fick åka hem.

Simon Ohlsson har väckt uppmärksamhet genom sin medverkan i Bonde Söker Fru, då han redan har pussat alla tjejer på gården.

– Det är ett dejtingprogram och då får man kanske räkna med att det blir pussar, säger han till Ölandsbladet.

Sjunde avsnittet av Bonde Söker Fru var händelserikt på Simon Ohlssons gård i Övra Ålebäck. Det var dags för det första valet på gården och den som fick åka hem var Sarah Pettersson.

– Det var inte kul att göra valen. Man visste att någon skulle bli ledsen och man vill inte såra någon. Men jag var tvungen att välja.

Var du säker på valet?

– Jag var ganska säker på mitt val. Det kändes bra på Sundbyholm men när vi var på gården fick jag inte riktigt den där gnistan.

– Eftersom jag kände så tyckte jag det var bättre att inte bjuda in henne. Särskilt eftersom jag kände att hon hade känslor för mig och då var det inte schyst att låta henne vara kvar.

Hur var det att ha kameror runt sig hela tiden?

– Det är onaturligt och man är inte van vid det. När vi gjorde aktiviteter blir det också ganska uppstyrt. Gör man exempelvis en grej så ska man sedan prata om det i kameran och berätta hur det kändes.

– Samtidigt vande man sig ju längre tiden gick. Men klart att det var en knepig situation.

I onsdagens avsnitt fick Elin Persson en puss och därmed hade han pussat alla tjejer som bjöds in till gården. Vilket han också fick lite kritik av i programmet av Elin.

– Det var ingen utarbetad taktik att pussa alla. Det är ett dejtingprogram och då får man kanske räkna med att det blir pussar. Har man gett sig in i leken får man leken tåla.

– Där dejtar jag fyra tjejer och det gör man inte i vanliga fall. Det blir en lustig känsla och jag ville känna hur det kändes och få se om det gav djupare känslor.

Har du fått kritik för det?

– Jo men det har varit en del reaktioner. Det folk får se i tv är så lite av alltihop som händer på gården. Det kan genom att de klipper upplevas som att det gick fort mellan pussarna, men då har de egentligen varit på gården i några dagar och det har hänt en del.

Simon Ohlsson berättar att det var konstigt att ha fyra tjejer samtidigt på gården men han ville vara så rättvis som möjligt.

– För mig var det viktigt att ge alla en uppmuntran. Jag märkte exempelvis att Amanda blev lite tillbakadragen i gruppen och hade svårt att ta plats. Vilket inte är lätt om man är blyg och särskilt i detta läge. Då tog jag med henne på tu man hand.

Det kan inte ha varit lätt för tjejerna...

– Nej verkligen inte. Det är en ny miljö, kameror runt omkring, många hade inte varit på en gård förut och det blir många nya intryck. Men det var tufft för mig med. Jag är inte van vid att ha fyra tjejer att uppvakta, det kan vara nog så tufft med bara en, säger han och skrattar.