Bo Pensionat prisas för kulinarisk upplevelse

Vickleby Artikeln publicerades
Klaus Kernchen på Bo Pensionat har nominerats som en av tre anläggningar i Sverige till Svenska Turistföreningens pris Bästa Mat.
Foto: Maria Wiell
Klaus Kernchen på Bo Pensionat har nominerats som en av tre anläggningar i Sverige till Svenska Turistföreningens pris Bästa Mat.

Varje år korar Svenska Turistföreningen (STF) årets bästa, inom en rad kategorier. STF Vickleby Bo Pensionat en av tre som är nominerade till utmärkelsen Bästa Mat.

– Jag är helt överrumplad, säger innehavaren Klaus Kernchen.

STF:s tävling Bästa Kudde är uppdelad i flera kategorier. I tre kategorier har en jury utsett de som nominerats. Det är inom områdena mat, natur- och kulturupplevelser och hållbarhet.

STF har drygt 250 boenden runt om i landet och i varje kategori är tre anläggningar nominerade. Att bli nominerad till Årets kudde är därför ett bevis på att man är en anläggning som erbjuder något utöver det vanliga, konstaterar STF.

Priset i kategorin mat delas ut till det boende som bjuder på en särskilt kulinarisk upplevelse. Innehavarna Klaus Kernchen och Katarina Petersson fick så sent som i måndags veta att de och Bo Pensionat har nominerats till utmärkelsen.

– Jag hade ingen som helst föraning om detta. Det känns som om vi redan har vunnit, även om vi kommer trea, säger Klaus.

Bo Pensionat har bara varit STF-medlemmar ett år men märkt en stor skillnad vad gäller besökare.

– Vi har fått nya och fler besökare. De som söker sig till STF-boenden är natur- och kulturmänniskor och det är precis dem som vi vänder oss till. De kommer också under rätt årstider, säger Klaus Kernchen.

Antalet besökare har under året ökat med mer än tio procent, den största ökningen har skett på andra tider än högsäsong.

Att Bo Pensionat har blivit nominerad av en jury är extra roligt, menar Klaus.

– Antingen har de varit här och testat oss eller också har några gäster hört av sig till dem och berättat att vi är bra. Jag vet inte, jag hade ingen som helst aning om detta förrän i måndags.

Prisutdelningen sker i Stockholm på söndag, den 11 november och Klaus kommer självklart att vara där.

Motivering

STF Vickleby/Bo Pensionat, Öland

I pittoreska Vickleby ligger Bo Pensionat med en lång och spännande historia. Här puttrar långkok, stoppas korv och röks fisk och kött. Menyn är alltid säsongsbaserad med närproducerad mat med inriktning Ölandslamm och vilt. Katarina och Klaus med familj får gästerna att trivas. En vistelse på anrika Bo Pensionat bjuder både på en unik mat-, kultur och naturupplevelse.

Visa mer...