Avantgardet släpper ny singel – ”Snart nytt album”

ÖLAND Artikeln publicerades
Avantgardet är aktuella med ny musik.
Foto: Pressbild/Anton Lernstål
Avantgardet är aktuella med ny musik.

Avantgardet släpper de två nya låtarna ”Ut i natten” och ”När solen går ner”. Samtidigt meddelar de att deras tredje album på två och ett halvt år kommer efter sommaren.

På fredagen släppte Avantgardet, som består av ölänningen Rasmus Arvidsson och Nybrobon Patrik Åberg, de nya låtarna ”Ut i natten” och ”När solen går ner”. Det är resultatet av samarbetet med välmeriterade producenten Jocke Åhlund.

– För mig är det unika och vad som starkast identifierar Avantgardet – och allt vi står för – hur fantastiskt gränslös vår publik är och hur inkluderande våra kvällar tillsammans alltid är. De har visat oss att det går att sjunga och dansa tillsammans oavsett vem du är, var du befinner dig eller var du kommer från. Det är tack vare, och framförallt för, alla dem som Ut i natten kom till, säger Rasmus Arvidsson, i ett pressmeddelande.

Avantgardet gjorde en kritikerrosad debut med albumet ”För många dyra skor och döda ögon” våren 2016 som följdes upp med ”På östkusten intet nytt”, som också blev mycket uppmärksammad.

I samband med det nya låtsläppet meddelar duon att de kommer att släppa sitt tredje album efter sommaren. De befinner sig just nu i studion tillsammans med Jocke Åhlund.

– Ut i natten och När solen går ner utgör inledningen av det avslutande kapitlet i trilogin med tre skivor på tre år som jag alltid vetat att jag skulle skriva, säger Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det som känns extra fint är att jag nu får rikta fokus på alla människor runtomkring mig. För alla som på något sätt är en del av Avantgardet, publiken inte minst, utgör en central del av den tredje skivan.

FAKTA

Avantgardet

• Avantgardet består av kompisarna Rasmus Arvidsson och Patrik Åberg som ursprungligen är från Nybro. Men Rasmus Arvidsson bor numera på Öland.

• 2016 gjorde de debut med albumet ”För många dyra skor och döda ögon” och det blev en kritikersuccé. Förra året gjorde de 60 spelningar i Sverige och Norge. De fick även sin första Grammisnominering i kategorin Årets rock för albumet ”På östkusten intet nytt”.

• Inom kort väntar också livespelningar i både Stockholm och Göteborg. I sommar blir det spelningar på Gröna Lund i Stockholm, Slussens Pensionat på Orust, Majas vid havet i Varberg och på festivalen Uport i Ulricehamn

 

Visa mer...