Allt från visor till hårdrock i slottsruinen

BORGHOLM Artikeln publicerades
David Lindgren kommer till Borgholms slottsruin den 12 juli tillsammans med resten av Diggiloo.
Foto: ARKIV
David Lindgren kommer till Borgholms slottsruin den 12 juli tillsammans med resten av Diggiloo.

Borgholms slottsruin har nog aldrig haft ett bredare spelschema i år. Det kommer att bli konserter med allt från hårdrock och pop till visor och barnsånger.

Totalt kommer det i sommar att bli sju musikevenemang och en tv-inspelning med Antikrundan. Familjeshowen Diggiloo inleder konsertsommaren den 12 juli. David Lindgren har tagit över värdskapet efter Lasse Holm och har med sig Charlotte Perelli, Ola Salo, Tommy Nilsson, Mariette, Kamferdrops, Ida Redig, Mendez, Christer Björkman och komikern Marika Carlsson.

Ola Salo som är från Rottne har tillbringat mycket tid på Öland. Han ser fram emot de öländska kroppkakorna.

– Jag minns väl min första öländska kroppkaka, den simmade omkring i skirat smör. Det var otroligt gott.

Den 15 juli kommer Bamses sång- och dansföreställning där det utlovas bli i princip omöjligt för barnen att sitta still.

GES återkommer till slottsruinen den 19 juli.
Foto: Alexander Jensen
GES återkommer till slottsruinen den 19 juli.

GES gjorde förra sommaren comeback på Borgholms slottsruin och gjorde sex bejublade och välfyllda spelningar. Den 19 juli kommer de tillbaka för en ny spelning då de genomför en turné i Sverige.

Sven-Bertil Taube kommer till slottsruinen den 21 juli.
Foto: Bass Nilsson
Sven-Bertil Taube kommer till slottsruinen den 21 juli.

Den 21 juli kommer Sven-Bertil Taube att sjunga Evert Taubes vispoesi ackompanjerad av Norrköpings Symfoniorkester.

– Det skall bli spännande och roligt att tillsammans med Peter Nordahl och Norrköpings Symfoniorkester framföra ett program som speglar Evert Taubes mångsidighet i ord och toner. Underbart att återkomma till Borgholms slottsruin, denna sagolikt vackra plats, säger Sven-Bertil Taube i ett pressmeddelande.

Lars Winnerbäck kommer till slottsruinen för två spelningar den 22 och 23 juli.
Foto: Marcus Palmgren/BLT
Lars Winnerbäck kommer till slottsruinen för två spelningar den 22 och 23 juli.

I sommar gör Lars Winnerbäck en omfattande skandinavisk sommarturné och den 22 och 23 juli gör han ett stopp i Borgholm för två spelningar i slottsruinen. Dessutom har han med sig Melissa Horn som gäst.

In Flames har i sommar premiär för deras egenkomponerade festival Borgholm Brinner.
Foto: Pressbild
In Flames har i sommar premiär för deras egenkomponerade festival Borgholm Brinner.

Den 27 och 28 juli blir Borgholms Slottsruin platsen för det världskända metalbandet In Flames egenkomponerade hårdrocksfestival Borgholm Brinner.

– Jag tror det är alla bands dröm att få något sånt här en vacker dag. Åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det, säger bandets sångare Anders Fridén i ett pressmeddelande.

In Flames kommer att avsluta båda kvällarna med två exklusiva och olika konserter. Totalt blir det tio konserter med nio band. Övriga band är Bullet For My Valentine, Raised Fist, Graveyard, Danko Jones, Satyricon, Dark Tranquillity, Comeback Kid och Tribulation.

Nationalteatern spelar på slottsruinen den 2 augusti.
Foto: Tommy Holl/Pressbild
Nationalteatern spelar på slottsruinen den 2 augusti.

Musiksommaren avslutas den 2 augusti genom en spelning med Nationalteatern och Wilmer X där även Lennie Norman gör ett framträdande.

– Det ska bli jätteroligt att få spela i slottsruinen. Det har vi gjort många gånger förut. Det är väldigt speciellt att spela där. Det är omslutande och murarna gör att stämningen blir fantastisk fin, säger Ulf Dageby.

Borgholms slott blir en av sex platser som tv-programmet Antikrundan besöker i sommar. Den 3 september startar inspelningen och producenten Pernilla Månsson Colt ser fram emot detta.

– En bättre och mer spännande inspelningsplats för Antikrundan tror jag knappt finns i Sverige. Vi hoppas på en solig måndag med många besökare och spännande föremål, säger hon i ett pressmeddelande.

FAKTA

Då händer det på Borgholms slott

12 juli – Diggiloo

15 juli – Bamses sång- och dansföreställning

19 juli – GES

21 juli – Sven-Bertil Taube och Norrköpings Symfoniorkester

22-23 juli – Lars Winnerbäck

27-28 juli – Borgholm Brinner

2 augusti – Nationalteater, Wilmer X och Lennie Norman

3 september – Antikrundan

Visa mer...