45-åring döms för olaga hot: ”Alla ska brinna inne”

BORGHOLM Artikeln publicerades
En 45-åring i Borgholms döms för olaga hot och grovt rattfylleri.
Foto: Arkiv
En 45-åring i Borgholms döms för olaga hot och grovt rattfylleri.

”Alla ska brinna inne.”

Borgholmsbon hotade att döda sin före detta sambo och hennes föräldrar, nu döms han för olaga hot samt grovt rattfylleri.

Det sistnämnda efter att ha druckit åtta burkar 7,3:or starköl på ett par timmar och sedan satt sig bakom ratten.

Det var i somras en 45-årig man bosatt i Borgholm, enligt tingsrättens nyligen meddelade dom, greppade mobilen och skickade flera sms till en kvinna han hade ett förhållande med för 15 år sedan.

Från åtalet:

”Ett flertal SMS i vilka han skrivit hot av innebörd att han tänker döda henne, att bensinbomber ska slängas mot hennes och hennes föräldrars hus samt att alla ska brinna inne.”

– Det slog slint, förklarade 45-åringen i rätten berättade att han vid det aktuella tillfället var upprörd och utan den medicin han behöver ha för att fungera.

Däremot tog han inte på sig skulden för samtliga sms, även om de han nekade till var skickade från hans telefon. Just dessa skickades kvällen efter de första hoten och under en fest där han var berusad.

Från domen:

”Han hade inget lås på telefonen. Han vet inte varför någon skulle vilja göra så mot honom. Det är inte vanligt folk han umgicks med (...) Det är narkomaner och alkoholister allihop.”

Tingsrätten slår dock fast att 45-åringen skickat samtliga sms och dömer honom för olaga hot.

45-åringen döms också för grovt rattfylleri, detta då han kört rattfull i centrala Borgholm. Han stoppades när han parkerade hemma vid 19-tiden en fredagskväll i slutet av januari i år.

”Han brukade dricka åtta burkar med Åbro 7,3: or. Han började antagligen runt halv fyra – fyra (...) Han tycker att han körde bra”, sägs det i domen mot 45-åringen.

Med tanke på bilkörning var promillehalten allt annat än bra, han hade 1,6 i promille, med bred marginal över gränsen för grovt fylleri.

Påföljden för de två brotten bestäms till skyddstillsyn med samhällstjänst 40 timmar. Han ska även fortsätta den alkoholavvänjande öppenvårdsbehandling han påbörjat.