2-åring försvann - återfunnen av privatperson

Mörbylånga Artikeln publicerades

Vid lunchtid på tisdagen försvann en 2-årig flicka när förskolan var på utflykt i ett skogsområde i Mörbylånga. Polisen larmades och förberedde en större insats innan flickan återfanns.

Den 2-åriga flickan försvann från gruppen av förskolebarn som var på utflykt vid halv tolv på tisdagen. Det var en liten grupp från förskolan som var i ett skogsområde, då lärarna upptäckte att hon saknades. Efter att ha letat på egen hand larmades polisen som snabbt kom till platsen.

– Vi förberedde en större insats för att hitta barnet, vi ser allvarligt på att ett så litet barn försvinner. Men efter 40 minuter återfanns hon av en privatperson omkring 550 meter från platsen där gruppen först var, säger vakthavande polis.

– Att hon kunde försvinna måste ju ha berott på en miss vid inräkningen av barnen.

Förskolechef Helén Karlsson är lättad över att allt gick bra. Hon berättar att förskolan har en krisplan och att den följdes till punkt och pricka.

– Flickan är liten och hade satt sig i högt gräs vilket gjorde att lärarna inte upptäckte henne, nu är vi bara så glada över att allt gick väl, säger hon.

Hon vill också ge polisen en stor eloge för att de reagerade så snabbt.