Annons
Nyheter

Pris till Årets Ölänning  

Nyheter • Publicerad 16 juli 2013

SOLLIDEN

Per Hallberg är Årets Ölänning och igår fick han ta emot Sollidenpriset av kung Carl XVI Gustaf.

Annons

– Jag blev både nervös och rörd när jag stod där, säger han.

Igår var det prisceremoni för Per Hallberg som är Årets Ölänning. Den hölls som brukligt på Solliden och Odd Zciedrich var som vanligt konferencier.

Underhållningen stod öländskan Ida Olsson med artistnamnet Adée för och hon ackompanjerades av Bitte Appelqvist på gitarr. Under ceremonin framförde dem låtarna ”Braveheart”, ”Ready or not” och ”Burning candles”.

DIPLOM I HOLLYWOOD

Sollidenpriset var i år gjort av Bertil Vallien och heter Idol. Den bestod av ett blått glasblock med ingjutet ansikte inuti.

Efter att juryns ordförande Gunilla Sax läst upp motiveringen fick Per Hallberg komma fram och ta emot Sollidenpriset och ett diplom av kungen.

– Tack för dina internationellt erkända prestationer. Nu får du sätta upp det här diplomet i Hollywood. Lycka till, sa kungen till pristagaren.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons