Annons
Nyheter

Ölands Bank stänger i Degerhamn

Nyheter • Publicerad 11 september 2013

– När man måste ta bussen för att komma till banken i Mörbylånga är det enkelt att samtidigt besöka bibliotek och affärer där. Och på det sättet får stängningen av banken i Degerhamn konsekvenser långt större än bara att själva banktjänsterna försvinner. Det säger Eva Hansson Thörngren i Södra Möckleby sockenförening.

Sockenföreningen i Södra Möckleby arbetar målmedvetet för att orten ska utvecklas till ett servicecentrum för hela södra Öland. Eva Hansson Thörngren är ordförande och gårdagens besked från Ölands Bank gör henne inte glad.

Annons

– Jag förstår väl att banken måste göra sina ställningstaganden, men för orten som helhet är det väldigt tråkigt att den stänger. Man måste se till sammanhanget och inse att om man åker till Mörbylånga för ett bankärende innebär att det också att det är lätt att gå på biblioteket och affären där. Och då försämras underlaget för affär och bibliotek här i Degerhamn.

Även Torbjörn Arvidsson på ICA Degerhamn känner en oro inför att alltfler ska passa på att göra fler ärenden i Mörbylånga om man måste åka dit för att komma till banken.

– Då har man handlat när man kommer hem igen, och då får vi färre kunder här. Det ena leder till det andra.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons