Annons
Nyheter

Öholm Ölands nye turistchef

Nyheter • Publicerad 28 oktober 2005

Ölands Turist AB fick svar direkt från sin favorit:– Ja, tack.Därmed är Öholm Ölands nye turistchef. Inte Sivert, men sonen Gustav.

TV-programledarens son vann striden mot Per Virmen då styrelsen för Ölands Turist AB till sist höll omröstning om de bägge toppkandidaterna för jobbet som Ölands turistchef.

Annons

Gustav Öholm accepterade genast erbjudandet.

– Jag tror att han blir en mycket bra turistchef för Öland, säger styrelseordföranden Arne Johansson.

Men det var ingen enig styrelse som valde Gustav Öholm.

– Det var två mycket bra kandidater, så det var ett svårt val. Det fanns de som förordade den andre kandidaten. Men ingen begärde votering, berättar Arne Johansson.

Konsultföretaget som haft i uppdrag att ta fram lämpliga kandidater för den lediga tjänsten som turistchef efter Mitte Nilsson hade också Gustav Öholm som förstanamn.

Gustav Öholm har under många år arbetat inom SAS och också med charterturism. Det var erfarenheter i bagaget som föll styrelsemedlemmarna i smaken.

– Han har ett brett kontaktnät och han har även idéer om hur vi ska utveckla Ölands Turist AB framåt, såsom att locka turism även andra årstider än i juli, säger Arne Johansson.

För närvarande jobbar Gustav Öholm med catringservice vid ett italienskt bolag som servar de stora flygbolagen.

Tanken från Ölands Turist AB:s sida var egentligen att kalla till presskonferens direkt efter styrelsemötet för att offentliggöra den nye turistchefen. Men det avstyrde den nye turistchefen själv.

– Han ville först göra klart med sin italienska arbetsgivare och det får man respektera, säger Arne Johansson.

Annons

Direkt efter utnämningen for Gustav Öholm därför först till Stockholm och därefter till Italien.

”Styrelsen för Ölands Turist AB beräknar att kalla till presskonferens med den nya vd:n/turistchefen under november månad”, skriver man i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons