Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.

Kalmar län

Här har det varit en lugn natt, rapporterar polisen.

Sverige

USA:s utrikesminister John Kerry är just nu i Stockholm. Han uppges befinna sig i Sverige för att närvara vid bröllopet mellan "ketchuparvtagaren" André Heinz och isländskan Maria Marteinsdottir. André Heinz är Kerrys styvson och har bott i Sverige sedan 1999. (TT)

Kommunernas resultat för 2015 landade på rekordstora 27,5 miljarder kronor före extraordinära poster och skatt. Det är det starkaste året hittills resultatmässigt. De kommunala bolagens vinster ökar överskottet med 12 miljarder. Under 2016 planerar kommunerna investeringar för över 65 miljarder kronor. Det handlar bland annat om nya skolor, äldreboenden, bostäder och infrastruktur. (TT)

Fyra personer anställda på boenden för ensamkommande flyktingbarn i Malmö har testats positivt för tuberkulos. Sjukdomen sprids via luften och är en av de vanligaste infektionssjukdomarna i världen, och var förr i tiden vanlig även i Sverige. Nu vill Arbetsmiljöverket se åtgärder för att stoppa vidare smittspridning. (TT)

Världen

På onsdagen lyfte världens just nu största flygande luftfarkost, Airlander 10, på sin jungfrufärd i England. Det är en blandning mellan en zeppelinare och ett flygplan och var från början tänkt för övervakningsuppdrag för den amerikanska militären, men kan även användas kommersiellt som ett grönare och billigare alternativ till helikoptrar. Airlander är 92 meter lång och kan flyga upp mot närmare 5 000 meters höjd i en hastighet av 148 kilometer i timmen. (TT)

Finansieringen av Paralympics ser ut att vara räddad, åtminstone tillfälligt. En federal domstol i Brasilien häver det domstolsbeslut som innebar ett förbud mot att föra över offentliga medel till OS och Paralympics utan att offentliggöra alla finansiella uppgifter. (TT)

Donald Trump har nu fått sin första genomgång med hemlig underrättelseinformation, ett privilegium förbehållet presidentkandidaterna från de två största partierna i USA. I en intervju i Fox News säger Trump att han har litet förtroende för den amerikanska underrättelsetjänsten och att det är osannolikt att vissa personer får förnyat förtroende om han blir vald. (TT)