Annons
Nyheter

Misstänkta mordbranden: Fullt utvecklad brand på pizzerian

En pizzeria har börjat brinna i Skogsby på Öland. Enligt räddningstjänsten ska det vara öppna lågor som kommer från byggnaden.
Skogsby • Publicerad 5 oktober 2019 • Uppdaterad 6 oktober 2019

Larmet kom 01.38 under natten till lördagen. Räddningstjänsten från Kalmar, Färjestaden och Mörbylånga ska vara på plats och påbörjat släckningsarbetet. I nuläget är det oklart hur branden har uppstått.

– Det är fortfarande ganska knapphändiga uppgifter vi har fått men detta är ett stort pådrag, säger Kicki Carlsson, larmoperatör vid räddningstjänsten i Kalmar.

Annons

Vid 3-tiden håller räddningstjänsten fortfarande på med släckningsarbetet men framför allt så försöker man förhindra spridningsrisken till närliggande träbyggnad som bara är några meter bort från branden. Enligt Kick Carlsson är omfattningen så stor att restaurangen inte går att rädda.

– Det jag fått till mig nu vid 3-tiden är att restaurangen inte går att rädda utan den kommer få brinna ner till grunden under natten. Räddningstjänsten kommer finnas kvar på plats i ytterligare flera timmar, säger hon.

Polisen kommer inleda en förundersökning tidigast under lördagen.

– Vi kommer inte kunna komma till platsen innan det svalnat. Men i nuläget är det oklara uppgifter om hur branden startat och initialt är brottsrubriceringen mordbrand, säger Anders Olsson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

Texten uppdateras.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons