Nyheter

Degerhamnsfamilj tar över Brukshotellet

Nyheter Artikeln publicerades

DEGERHAMN

Igår skrevs köpepappren under och redan idag, torsdag, har Bill Nilsson med familj målsättningen att öppna upp Degerhamns Brukshotell.
– Det lär inte bli många timmars sömn de närmaste dagarna, men vi gör ett försök att köra igång redan under Skördefesten, säger Bill Nilsson.


Det blir alltså en bygdens son som köper det anrika Brukshotellet.
– Nåja, egentligen är jag ju från Grönhögen. Sådant där kan vara viktigt för sydölänningar, ha, ha, skrattar Bill Nilsson.
Den tidigare ägaren Olle Åhman drev bara Brukshotellet i lite drygt ett halvår.
När Bill Nilsson nu köper verksamheten gör han det med stöd av sin familj, som kommer att vara engagerade i verksamheten.
– I den mån det går så kommer vi att ha öppet sju dagar i veckan och året runt. Vi gör ett försök i alla fall. Under högsäsong ska det inte behöva vara några problem, säger Bill Nilsson.
Hotell, restaurang med dagens och a’ la cart under högsäsong, samt julbord under förvintern — de är vad som kommer att stå till buds.

CEMENTA VIKTIGT
Cementa med sina luncher blir en viktig grund för Brukshotellet.
– Hade inte Cementa funnits så hade jag ju aldrig hoppat på det. Då skulle det aldrig gå, säger Bill Nilsson.
Förhoppningen är att få hem äldste sonen Jens från Skåne för att förstärka arbetsstaben.
Själv byter Bill Nilsson arbetsplats över dagen, från turbulenta Kastlösa Stiftsgård till Brukshotellet i Degerhamn. Det blir säkert inte mindre jobb, men där får han i alla fall vara sin egen herre.