Nöje

Hardcore Superstar till Borgholm Brinner

BORGHOLM Artikeln publicerades
Nu är alla akter till Borgholm Brinner släppta.
Foto: Pressbild
Nu är alla akter till Borgholm Brinner släppta.

Borgholm Brinner släpper tre nya band och därmed är lineupen till sommarens metalfestival klar.

Det är de svenska banden Hardcore Superstars, Bombus och Skraeckoedlan som presenteras. Därmed är alla akter släppta till festivalen som anordnas den 2 och 3 augusti i Borgholms slottsruin. Samtidigt släpper arrangören In Flames idag sitt trettonde studioalbum ”I, The Mask”.

FAKTA

Kort om banden

Hardcore Superstar

Ett av Sveriges mest profilstarka rockband sedan slutet av 90-talet - Göteborgsbandet Hardcore Superstar är ett favoritband bland många, både i och utanför landet. Deras stora genombrott kom med det självbetitlade albumet från 2005 som ledde till att bandet nominerades till en Grammis. Låten "We Don't Celebrate Sundays" från samma skiva är fortfarande en av de mest älskade låtarna av bandet, tillsammans med låtar som "Moonshine", "Last Call for Alcohol" och "We Don't Need A Cure". Deras senaste album beskriver bandet bäst: "You Can't Kill My Rock N' Roll".

Bombus

Bombus är en kvartett som funnits i 10 år och har skaffat en trogen fanbase genom åren. Albumet "Repeat Until Death" från 2016 är ett av bandet starkaste släpp - och samma år som skivan släpptes kunde vi se Bombus på Friends Arena som en del av "Monsters of Rock", med Black Sabbath, Volbeat och Rival Sons.

Skraeckoedlan

Norrköpingsbandet har varit en snackis sedan första demon "Flykten från Tellus" 2010. Stoner rock-bandet har sedan dess släppt tre studioalbum där det senaste släppet "Eorþe" (eller "jorden" på svenska) från januari är i full fokus. Skraeckoedlan är inte heller några främlingar för att spela live - tvärtom. De har hyllats för sina framträdanden och 2017 följde de med kanadensiska Danko Jones (som spelade på Borgholm Brinner förra året) på en omfattande turné runt om i Sverige.

 

Visa mer...