Parkeringsböter i Glömminge - ett givet ämne för nyårsrevyn!

Ledare Artikeln publicerades

Tänk vilket parkeringselände vi har i Glömminge...

Obs, det där var ironi.

Det finns absolut saker som småkommuner i Mörbylångas storlek måste ta tag i. Det kan handla om obehagligheter, ”måsten” som behöver ordnas till.

Påstådd trafikstockning i Glömminge tillhör inte den kategorin!

Det är möjligt att det går att finna stöd i lagtexter för att dela ut parkeringsböter i lilla Glömminge. Jag trodde det var ett skämt när jag först hörde talas om alla som fått böteslappar på 500-hundringar utskrivna på sig.

Årets Företagare Alséns Keramik tackas av Mörbylånga kommun för sin fina verksamhet genom att bötfälla deras kunder när de är i butiken. Tror ni att kunderna återkommer till krukmakeriet i Glömminge?

Om det hade varit ett problem, om det hade funnits upprörda människor som lidit av att bilar parkerat vid sidan av asfalten så hade det möjligtvis funnits en poäng.

Vet inte, har ni någonsin hört talas om det enorma parkeringsproblemet i Glömminge? Nej, inte ni heller!?

Här anställer Mörbylånga kommun den ena tjänstemannen efter den andra på marknadsföringssidan. Låt oss säga såhär, att husägarna eller krukmakeriets besökare får betala böter ger marknadsförarna en hel del att jobba med - att vända negativt till positivt, även om ju bötespengarna fyller på kommunkistan.

På samma sätt har badgästerna vid Talludden och Granudden i Färjestaden drabbats. Obegripliga skyltar bäddar för ”felparkeringar” och irritation över böteslappar.

Visst är det viktigt att upprätthålla ordning så att räddningstjänst ska kunna ta sig fram. I några fall är det högst befogat med parkeringsböter.

Ingen skugga ska fall över parkeringsvakterna. De har blivit beordrade att utföra ett uppdrag. Det är styrningen som måste bli tydlig, att ”ha känsla för feeling”, som en känd öländsk företagare uttryckte sig.

Att under årets tre finaste baddagar försöka lappa så många bilar som möjligt med böter för att dessa trafikanter ställt sig på anvisade platser (det går absolut att göra den tolkningen) är inte att ”ha känsla för feeling”.

Jag säger grattis till Ölandsrevyns duktige manusförfattare Jonas Rydeberg, här är ett givet nummer i nyårsrevyn - Mörbylånga kommuns förtvivlade kamp för att kunna redovisa parkeringselände i storstadsnivå.