Kultur/Nöje

Hes Kikki övergav inte publiken

Kultur/Nöje Artikeln publicerades

Trots förkylning och heshet kom Kikki Danielsson till Algutsrums kyrka för att bjuda en stor publik på julkonsert. Med hjälp av kompgrupp, rikligt med vatten samt ingefärsthe bjöd hon på en blandad repertoar under en dryg timmas tid.
Jazz och visa, schlager, gospel och psalmer. Allt fanns med i den julkonsert som Kikki Danielsson bjöd på i Algutsrum på lördagskvällen i den fullsatta kyrkan. Hon berättade mellan de femton låtarna om sina tankar omkring julen, ensamhet, sökande efter mening och sammanhang i livet. Men också om glädjen och tacksamheten över de värden som finns i livet, inte minst förmånen att få utveckla det som hon alltid har älskat – att sjunga.
I flera av de kända sångerna fick Kikki med sig publiken som kör. I psalmerna När juldagsmorgon glimmar och Nu tändas tusen juleljus deltog många, men också som joddlare när Kikki och bandet var allsångsledare i Jag fångade en räv idag…, ur Snövit och dvärgarna.
JULENS TEMA
Sedan hon var ung har Kikki drömt om att få sjunga i en gospelkör, avslöjade hon, varpå hon framförde Go tell it from the mountain, en av många kända gospellåtar, dessutom med ett julinnehåll om att ”Jesus Christ is born”. Låt mig få tända ett ljus och I änglarnas tid var andra väl framförda låtar.
Efter en timma och en kvart tackade Kikki för sig, men publiken ville ha mer. Till en taktfast applåd överlämnade kyrkoherde Björn Leander blommor varpå Kikki som extranummer framförde Amazing Graze inför en tacksam åhörarskara och många beundrare.