Annons
Kultur

Ytterligare två artister klara för kronprinsessans firande

I slutet av förra veckan presenterades Benjamin Ingrosso och Kaliffa. Nu är ytterligare två artister klara för firandet av Kronprinsessan Victoria i Borgholm den 14 juli. Popartisten Lina Hedlund och operasångaren Rickard Söderberg uppträder båda.
Borgholm • Publicerad 17 april 2019
Rickard Söderberg sjunger för Victoria på Borgholms idrottsplats den 14 juli.
Rickard Söderberg sjunger för Victoria på Borgholms idrottsplats den 14 juli.Foto: Malin Palm

– Det känns jättekul att kunna bjuda konsertpubliken, tv-tittarna och kungafamiljen på en så spännande mix av artister, säger Victoriadagarnas VD Stephan Rimér. Förhoppningsvis kan vi överraska med något oväntat.

Lina Hedlund har en lång artistkarriär bakom sig. Redan 2002 tävlade hon i Melodifestivalen för första gången och sedan dess har hon varit med ytterligare fem gånger. 2007 gick Lina med i discopopgruppen Alcazar. Gruppen var aktiv till och med förra året då man gjorde ett sista år tillsammans och avslutade med en nyårskonsert på Cirkus i Stockholm. I år ställde Lina upp som soloartist i Melodifestivalen med låten ”Victorious” och gick direkt till final.

Annons

Rickard Söderberg är operasångaren som debuterade som solist 1990 och de senaste 15 åren har sjungit roller på de större operahusen i bland annat Danmark, Norge, USA, Kanada, Tyskland och Frankrike. Utöver opera har Rickard också sjungit i flertalet musikaler såsom Evita, Rebecca och Dr Zijvago och tävlat i Melodifestivalen, Körslaget och Let’s Dance.

Victoriakonserten – Grattis Kronprinsessan äger rum på Borgholms IP och sänds även i SVT1 och SVT Play söndag 14 juli. Programledare är Yvette Hermundstad.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons