Annons
Kultur

Världsstjärna kommer till Resmo

För femtonde året kommer solocellisten Per Nyström till skördefesten för att göra en konsert i Resmo Kyrka. Den här gången har han med sig en världsstjärna.
RESMO • Publicerad 25 september 2018
Nicolas Dautricourt kommer till Resmo.
Nicolas Dautricourt kommer till Resmo.Foto: Pressbild

Konserten anordnas på fredag kväll i Resmo kyrka och den här gången blir upplägget lite annorlunda eftersom Per Nyström har med sig världsstjärnan violinisten Nicolas Dautricourt.

– Han är från Paris och reser runt hela världen för att spela. Det är en riktig världsstjärna och det är jättehäftigt att han kommer hit till Öland. Det är inte ofta som han är i Sverige och man borde gå och lyssna på honom, säger Per Nyström.

Annons

Hur kommer det sig att han har valt att komma hit?

– Vi känner varandra och gillar att spela ihop. Nu vill han passa på att besöka Öland. För en fransman uppväxt i Paris är det superexotiskt att komma till Europas utkant och Öland.

– Jag vill också ge en eloge till arrangören Musik på allvar som alltid arrangerar fantastiska konserter.

Per Nyström inleder och framför Bach för solocello. Därefter gör Nicolas Dautricourt en solopartita av Bach och tillsammans avslutar de kvällen med att framföra Kodaly.

– Det börjar stillsamt och meditativt. Men avslutas med ungersk folkmusik som är storslaget och temperamentsfullt.

Vilka förväntningar har du på kvällen?

– Det blir alltid magiskt. Det är mörkt och bara levande ljus tända i kyrkan. Det blir oemotståndligt andligt och spirituellt.

Per Nyström, cellist.
Per Nyström, cellist.Foto: Pressbild
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons