Annons
Kultur

Avantgardet släpper hyllat album

Avantgardet släpper idag sitt nya album ”Alla känner apan” och detta firar bandet med att ge sig ut på turné med tio spelningar som avslutas i Kalmarsalen den 21 december.
ÖLAND • Publicerad 7 november 2018
Avantgardet med frontpersonen Rasmus Arvidsson är aktuella med det nya albumet Apan känner alla.
Avantgardet med frontpersonen Rasmus Arvidsson är aktuella med det nya albumet Apan känner alla.Foto: Avantgardet

Idag släpps Avantgardets nya album ”Alla känner apan” som är bandets tredje skiva på två och ett halvt år. Den innehåller tio spår och är den sista delen i den trilogi Avantgardets frontperson Rasmus Arvidsson, som bor på Öland, alltid vetat att han skulle skriva.

Albumet är producerat av Joakim Åhlund som är medlem i Teddybears Sthlm och tidigare bland annat har producerat flera av Håkan Hellströms album och samarbetat med artister som Robyn, Sia och Cheryl Cole.

Annons

”Alla känner apan” har redan fått mycket god kritik av flera olika tidningar.

– Alla känner apan är en slags konklusion och sammanfattning av den här resan jag gjort från ensam missbrukare till den finaste gemenskap jag någonsin upplevt, nämligen Avantgardet. Men det är också till stora delar en förklaring till hur det kunde gå som det gjorde för mig. Min ambition är att göra motstånd och ta avstånd från många av de normer som skadat mig och många andra, berättar Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag försöker alltid rikta mitt lilla ljus där jag tycker att det annars är alldeles för mörkt. Förhoppningsvis kan låtarna vara en tröst för alla de människor som inte känner sig tillräckliga, varesig i sig själva eller i samhället. Mest av allt är det mitt försök att se och höra bortom det normativa.

Skivsläppet firar bandet genom att åka ut på en turné med tio konserter som avslutas den 21 december med en spelning i Kalmarsalen.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons