Kultur o nöje

Kastrup är tillbaka på allvar

BORGHOLM Artikeln publicerades
”Try It All” är bara början för Kastrup, snart släpps ytterligare en singel och i vår släpper de en EP.
Foto:Christofer Nilsson
”Try It All” är bara början för Kastrup, snart släpps ytterligare en singel och i vår släpper de en EP.

”Try It All” är Kastrups första singel på två år och har blivit uppmärksammad av bland annat Apple Music. Uppehållet har varit viktig för duon som nu siktar mot nya mål.

För några veckor sedan släppte Kastrup, som består av borgholmaren Per-Linus Westberg och Timmie Strandberg, ”Try It All” som är deras första singel på två år.

– Vi har fått mycket bra respons. Det är väldigt roligt för vi har jobbat länge med låten. Nu är vi taggade på att släppa fler.

Flera bloggar har skrivit bra om den, den premiärspelades i P3, Spotify la till den i en av sina listor och Apple Music lade den i sin future hits-lista.

– Där hamnade vi tillsammans med stora artister. Det var väldigt roligt och oväntat. Det gör att vi når väldigt många fler lyssnare än vad vi annars hade gjort.

”Try It All” kom till för två år sedan i ”Puppes” pojkrum hemma i Borgholm.

– Sedan formade jag och Timmie den tillsammans. Det var hans idé att lägga till en kör som sedan utvecklades till barnkören som har blivit låtens signum.

– Vi har experimenterat mycket med låten och ändrat fram och tillbaka. Slutresultatet låter ganska annorlunda jämfört med hur det lät först.

Mycket har hänt under de här två åren. De har inte släppt någon ny musik men däremot skapat en hel del.

– Innan har vi fått stressa fram låtar men nu ville vi ge oss tid att göra så många låtar som möjligt. Det har hjälpt oss att få en helhet och röd tråd i vår musik.

Under de här två åren har de också involverat Tobias Ekqvist i arbetet som har fungerat som en extra producent.

– Han har blivit vår vågmästare och hjälper oss med produktionen och inspelning av låtar. Innan har det varit svårt när vi bara varit två och haft olika viljor. Nu har vi ytterligare en som vi kan bolla idéer med.

En annan förändring är att de numera har anställt två stycken som hjälper dem med marknadsföring.

– De fokuserar främst på att sprida vår musik till bloggar i Norden och i USA. Timmie har skött det innan och det har tagit mycket tid för honom. Detta gör att vi nu kan fokusera mer på musiken.

Vad händer framöver?

– Vi kommer att släppa två singlar till, en i december och en i februari. I april ska vi släppa en EP med sju låtar.

– Under våren, sommaren och hösten vill vi göra så många spelningar som möjligt. Målet är att få fler lyssnare både i Sverige och utomlands.

Vill ni ha skivkontrakt?

– Ja för det skulle hjälpa oss att nå ut till den stora massan, men det ska kännas rätt.

Vad kan du säga om nästa singel?

– Den lever i samma värld som ”Try it all” men den är mer pompös. Den är sjukt bra och vi ser fram emot att släppa den.