Kultur o nöje

”Härligt att spela på en så vacker plats”

BORGHOLM Artikeln publicerades
På fredag kommer First Aid Kit att inleda sin turné på Borgholms Slottsruin.
Foto:Johanna Helje
På fredag kommer First Aid Kit att inleda sin turné på Borgholms Slottsruin.

First Aid Kit inleder på fredag den starka konsertsommaren på Borgholms Slottsruin. Det blir duons första spelning sedan 2015.

First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg och detta blir deras första spelning sedan 2015 och den första av totalt fyra spelningar i Sverige i sommar.

– Vi har aldrig varit där och det känns bara jättehärligt att få spela på en så vacker plats, säger Klara Söderberg om slottsruinen i ett pressmeddelande.

2015 tog de en paus efter några intensiva år eftersom de höll på att gå in i väggen.

– Det är verkligen ett tag sedan och vi har aldrig haft en så lång paus tidigare. Vi är sjukt taggade och har längtat, säger Johanna Söderberg i ett pressmeddelande.

First Aid Kit släppte på internationella kvinnodagen singeln ”You are the problem here” och det nya albumet förväntas komma under året. De har också under våren framfört hyllningar till Leonard Cohen på Dramaten i Stockholm och gästspelade på Håkan Hellströms spelningar på Stockholms Stadion.

De har ännu inte avslöjat vad de kommer att bjuda på när de spelar på slottsruinen.

– Jag kan tänka mig att de bland annat spelar sina singlar och testar låtar från sitt kommande album och kanske bjuder de på några av sina hyllningar till Leonard Cohen. De levererar alltid en fantastisk show och det kommer att bli en fantastisk kväll, säger Robin Åkerman, vd på Paraply Produktion, som arrangerar konserten tillsammans med Luger.

Han är riktigt nöjd över att de har lyckats få First Aid Kit till ruinen.

– Det känns fantastiskt bra och roligt att få en så stor och exklusiv spelning till slottsruinen. Den ligger långt fram på säsongen men vi har jobbat med olika paketlösningar för att det ska kännas ännu mer exklusivt och det har gett effekt, säger Robin Åkerman.

Hur ser bokningsläget ut?

– Det finns biljetter kvar men det kommer att bli välfyllt i slottsruinen. Responsen har varit överväldigande och folk reser långt för att se dem. Vi vet att det till och med kommer internationell publik.

Förband blir Loney dear som består av Emil Svanängen och som har åtta album i ryggen.

– Det känns som en riktigt fin inledning på kvällen, säger Robin Åkerman, vd på Paraply Produktion.