Det doftar jul i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Lasse Berghagen och Malena Ernman ger en stämningsfull konsert i Kalmarsalen den 20 december.
Foto:John Gripenholm
Lasse Berghagen och Malena Ernman ger en stämningsfull konsert i Kalmarsalen den 20 december.

Under december månad avbryter det ena evenemanget det andra. Här delas några exempel på vad som händer den närmaste tiden.

En skoningslös julshow blir det när det är dags för "Det doftar jul" på Park Hermina. Tre entertainers, Anna Werner, Tobias Lundqvist och Robin Stegmar gör showen till en glittrande konfetti där publiken får njuta av både musik, sång och humor. Det doftar jul är en välfylld smällkaramell som framförs vid flera tillfällen till och med 16 december.

På Kalmar slott väntar en musikalisk resa genom julens moderna och traditionella julsånger den 7 december. Quastakören, Nina Eriksson och tenoren Fredrik Benedict bjuder för fjärde året in till en stämningsfull julkonsert. Denna gång gästas de av världsgitarristen Janne Schaffer och hans musiker.

För åttonde året i rad beger sig Malena Ernman ut på sin publik- och kritikerrosade klassiska julturné.

Årets gästartist är Lasse Berghagen. Tillsammans med Svenska Stråkensemblen, Mats Bergström och Janne Bengtson framför de en stämningsfull och personlig helkvällskonsert den 20 december. Klassiska julfavoriter blandas med jazz, opera och folkmusik. Malena Ernmans signum är att göra bred underhållning med vacker musik. Årets konsert bjuder som vanligt på skratt och en hel del överraskningar.

Pippi firar jul i Kalmarsalen den 26 december. Hon får sällskap av Kling, Klang, Prussiluskan, Tommy, Annika och många fler i den fartfyllda julföreställningen för hela familjen. Kanske så lurar Dunder-Karlsson och Blom i buskarna?