Arbete med dekor inför …julkonsert på Skansen

Färjestaden ,
Emmy Olsson, Ebba Eloise och Martin Woksepp viker de vita pappersstjärnora under överinseende av Gunilla Holmberg.
Foto:
Hampus Adén och Martin Wallén sågar och skär frigoliten till julgranar som skall stå på senen där Lucia och körer skall framföra sina sånger.
Foto:
Berg av vita stjärnor i olika storlek och modeller skall tillverkas för att dekoren skall bli fulländad. I bakgrunden arbetar eleverna ivrigt för att göra alltsammans klart inför julkonserten i mitten av december.
Foto:

Vitt, guld och silver. Det är färgerna när elever vid Ölands friskola gör dekor inför en julkonsert på Hotel Skansen i mitten av december.

Artikeln publicerades 8 december 2016.

I mitten av december anordnar Therese Wahlgren Sundén en julkonsert på Hotel Skansen till förmån för Plan. Medverkar gör bland annat hennes egen kör från Ölands friskola. Där tillverkas också dekoren till scenen.

– Det skall bli stjärnor av olika slag, julgranar i frigolit och tyg. Alltsammans i vitt, silver och lite guld, säger Gunilla Holmberg som är dekoratör och ansvarig för arbetet tillsammans med en grupp elever.

När Ölandsbladet besöker eleverna är det full fart, flitiga händer viker pappersstjärnor och frigolitkornen flyger i luften.