Änglarnas tid i Algutsrum

Algutsrum Artikeln publicerades
Magnus Carlsson uppträder i Algutsrums kyrka 12 december.
Foto:Mats Carlsson
Magnus Carlsson uppträder i Algutsrums kyrka 12 december.

Under flera års tid har den kritikerrosade turnén besökt konserthus och kyrkor runtom i Sverige. Snart ges en konsert på Öland.

Konserterna har dragit stor publik tidigare år och till årets julkonserter har biljetterna sålts för fullt.

– Det är många som kommer fram till mig och berättar att det inte är någon riktig jul utan att de kommer till mina julkonserter. Det är underbart att höra.

Magnus Carlsson arbetar parallellt med Änglarnas tid och en krogshow som han gör tillsammans med Jessica Andersson. 12 december kommer han till Algutsrums kyrka för att framföra "Änglarnas tid".

– En gång tidigare var jag och sjöng i Algutsrums kyrka. Jag minns att det var fullt med snö ute och att det var fullt med folk ändå till väggarna inne i kyrkan.

Sedan dess har Magnus längtat efter att sjunga i Algutsrums kyrka fler gånger.

– Det är en otrolig feeling att göra julkonserter och jag trivs så bra i kyrkorna. Från början är jag klassiskt skolad så det känns skönt att få sjunga ut.

Musiken som framförs är en blandning av nyskrivet material som baseras på Magnus Carlssons guldsäljande julskivor och julklassiker.

När Magnus var liten spenderade han somrarna tillsammans med familjen på Öland.

– Det finns flera minnen därifrån. Vi var med i en budgivning på en sommarstuga på Öland för några år sedan. Tyvärr så förlorade vi den gången.

Redan i mitten av november julpyntades det hemma hos Magnus Carlsson.

– Jag kommer hem 22 december så det är skönt att julpyntet är klart tills dess.

För Magnus är det viktigt att hålla på jultraditioner och på julafton kommer han, precis som så många andra, sitta framför tv:n och se på Kalle och hans vänner.