Orolig mormor: ”Man måste verkligen lita på skolbussarna”

Borgholms kommun Artikeln publicerades
Foto: ARKIV

Öppet brev till ansvariga för skolskjutsarna i Borgholms kommun, KLT samt samtliga politiker som ansvarat för upphandlingen av skolskjutsar i Borgholms kommun:

Som Ni känner till har föräldrar till barn som åker med skolbussar till Åkerboskolan haft en oro hur det kommer att fungera med KLT och Bergkvarabuss. Det har blivit stora negativa förändringar!

Så här blev det idag 20/8-18 Första skoldagen för min 6-åriga dotterdotter:

Hennes mamma skjutsade dottern till platsen 7.40 som var bestämd av KLT där hon skulle gå på bussen 7.50. Det kom ingen buss så 8.10 beslutade min dotter att skjutsa sin dotter till Åkerboskolan så hon skulle komma i tid till första lektionen 8.20. (Tilläggas kan att det var ett ymnigt regnande och det finns ingen busskur).

Min dotter ringde KLT för att ta reda på vad som hänt, då fick hon till svar att det var så många som ringde till den som har hand om skolbussarna så hon skulle återkomma att ringa igen på eftermiddagen???????

Min dotter träffade senare busschauffören vid Åkerboskolan han sa hade blivit jätteförsenad!!

Om sådant här händer när min dotter åkt till jobbet och lämnat min dotterdotter vid busshållplatsen 7.45 och ingen buss kommer, vad kan hända? Hon är bara 6 år! Ni förstår säkert vår oro!! Man måste verkligen lita på att skolbussarna att dom kommer när dom ska!!

Oro har vi ju redan haft innan och skrivit till både dom som ansvarar för skolskjutsarna i kommunen, KLT samt samtliga politiker i Borgholms kommun.

Vi vidhåller fortfarande att det vore tryggast för alla barn om bussen hade samma på och avstigningsplats som dom tidigare skolbussarna hade.

Orolig mormor