Mörbylånga kommun och bygglov

Insändare Artikeln publicerades
Insändarskribenten väntar på bygglov.
Foto: Arkiv
Insändarskribenten väntar på bygglov.

Jag bor på landet, det är inte planlagt område. Jag vill bygga en lada till min traktor.

Mörbylånga kommun har långa handläggningstider, hade jag hört och utrustade mig med tålamod. 30 september 2018 skickad jag in min ansökan digitalt. Handläggaren kunde inte förstå hur det var tänkt och jag skickade två kompletteringar. 12 oktober står det på "mitt bygge" på nätet att det är klart och skall handläggas. Grannarna hade inget att invända, det finns åkrar emellan och ingen störs av en lada. I december, tyvärr skrev jag inte upp datumet ringde handläggaren och sa det var klart och jag skulle få bygglovet. Sedan tystnad.

Vi vill ju avtala med bygg- och grävhjälp men kan inte det när vi inte har bygglov. För en månad sedan skickade jag två mail, inget svar. Jag började ringa, en gång i veckan sista tre veckorna. Man skulle lägga lapp till handläggaren, inget hände. Jag ringde igen, hon skulle höra av sig. Tredje veckan fick jag prata med henne. Jodå, allt var klart och "du kan vänta dig att få ditt bygglov på mailen". Det var 1/4 och troligen hennes lilla aprilskämt till mig för inget har dykt upp på min mail och inte heller i min brevlåda.

Detta handlar om en lada på bonnlandet. Hur svårt kan det vara! Jag är själv väldigt upptagen på mitt arbete men håller alltid mina löften och organiserar mig så jag kan hålla mina utfästelser.

Skall jag som skattebetalare behöva vänta och vänta, månad efter månad på ett bygglov som jag dessutom kommer betala dyrt för? Jag är emot kommunsammanslagning men börjar svikta i den övertygelsen då det knappast kan bli sämre.

Jag har varit tålmodig men nu skriver jag dels denna insändare och dels får min man nu ta över och ringa dagligen tills något händer!

"På östra sidan"