SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

”Vi är inte oense”

Publicerad: 15 april 2014

Ölandsbladet har åsidosatt den kritiska granskningen av fakta genom att vilseleda läsekretsen i lördagens tidning och för egen del påstå att det råder "osämja" inom Borgholms Cityförening.


Det är inte korrekt i något avseende och ett grundlöst ordval. Det som däremot är sant är att arbetet fungerar utmärkt inom den nya styrelsen sedan årsmötet i början av året. Dessutom fortskrider arbetet väl med de arbetsgrupper som tillsats av styrelsen där medlemsföretagens representanter själva är engagerade. Här finns just nu arbetsgrupper inför den förestående påsken, pingsten, Kristi Himmelsfärdshelgen, Ölands Skördefest i Borgholm och föreningens medlemsvård. Nästa gång tidningens medarbetare är det minsta tveksamma om vår förenings förehavanden, så vore det klokt och ansvarsfullt av Er att först efterhöra hur allt verkligen förhåller sig. Det tillhör god publicistisk sed!

Bo Lundquist - Sekreterare i styrelsen för Borgholms Cityförening

 

KRÖNIKAN SOM ÅSYFTAS, PUBLICERAD I ÖLANDSBLADET 12 APRIL 2014


Vart är Borgholm på väg?

 

Det är fler än en som undrar över detta, och anledningarna är flera.

Osämja inom Cityföreningen är en, olyckliga kommunala beslut en annan, ja, kort och gott är det för mycket tjafs och gnäll.

Och med tanke på alla tomma butikslokaler, idag ett 20–tal, finns det folk som på allvar befarar att Borgholm är på väg att bli en spökstad.

Det första en besökare möts av är Hemköps butik som står gapande tom och bara längs Storgatan finns ytterligare åtta tomma lokaler. Dessutom försattes Jakobssons Garn i konkurs för en tid sedan och förra veckan meddelade ägarna till Ljungströms Ur & Guld att man lägger ner verksamheten – efter 90 år.

Östrans redaktion står tom sedan man flyttat ihop med grannen Barometern, och tomma butiker finns det också på Östra Kyrkogatan (2), Södra Långgatan (2) och Slottsgatan.

Dessutom hänger Himlagotts framtid i luften sedan det blev avslag för Ann Olsson att sätta upp glasverandan igen.

Frågan är hur man ska vända denna negativa utveckling. Finns det någon bransch som saknas i butiksbeståndet, eller kommer det enbart bli sommarbutiker?

Närmast till hands ligger förstås att det blir fart på bostadsbyggandet. Byggprojektet i yttre hamnen går med sakta fart framåt; här ska intressenten Peab lämna in en avsiktsförklaring till nästa sammanträde med kommunstyrelsen. Enligt det planprogram som gjordes för några år sedan handlar det om mellan 180 och 200 bostäder i området.

På Ekerum Resort har man inlett planeringen av ett miljardprojekt med 300 bostäder och ett hotell, en långbänk som nu ser ut att kunna bli verklighet.

Och på Köpingbaden är det dags att sätta spaden i jorden sedan överklagandeprocessen nu är till ända. Här handlar det om ett 60–tal stugor plus ett hotell.

Därutöver har byggbolagen Riksbyggen och Bovieran hos kommunen förhört sig om mark för bostäder i Borgholm.

Sammantaget vore det en värdefull injektion för handel och service i Borgholm.

ROLF NILSSON

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från INSÄNDARE
KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.