SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Elin och Akke klara för VM

Publicerad: 8 juni 2007
RIDSPORT
Efter förra helgens fälttävlan i Strömsholm har Elin Götesson från Ölands Ryttarförening med sin häst Be My Access klarat kvalet till Unghäst-VM i Frankrike senare i år.I den tvåstjärniga klassen, där många av VM-ryttarna tävlade i slottsparken på Strömsholm, klarade sig Elin Götesson bra. Därmed är hon också klar för att få vara med i uttagningen till Unghäst-VM i Frankrike i mitten av oktober.

”INGEN KAN KÄNNA SIG SJÄLVKLAR”
– Sverige brukar ha med ett lag på sex-sju ryttare och ingen kan känna sig självklar. Men nu får jag i alla fall vara med i uttagningarna, säger Elin efter helgens tävling.

Vid fjolårets VM, som går av stapeln i Le Lion diAngers, var Elin Götesson och sjuårige Akke andra svenska ekipage i resultatlistan med sin nittondeplats. Även det bör vara en merit när Ridsportförbundet avgör vilka som skall få representera Sverige i VM i år. Innan dess skall Elin emellertid nästa månad tävla i Polen i den större klassen CNC** som är ny för året för såväl henne som Akke. Några ytterligare tävlingar står på schemat här hemma i Sverige.

MARIA WIELL


Fotnot: Elin Götesson bor i dag i Löberöd i Skåne men tävlar fortfarande för ÖRF där hon har varit medlem sedan hon flyttade till Öland och Äpplerums Lantgård sommaren 1999.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från ÖVRIGT

''Mitt bästa år någonsin''

Kinka Barvestad: ''att ta ett brejk är det smartaste jag gjort…förutom beslutet att göra comeback''

Den här sidan borde egentligen vara blank. För hon hade ju lagt av, kände sig klar med fäktningen för gott.

Dubbla silver för Wikström

Olle Wikström tog silver i florett på Junior-SM i Göteborg efter en jämn final. Även i lagtävlingen tog hans Kalmar FK sig till final men föll på mållinjen.

Se bilderna från Ölands idrottsgala 2013

Ölands Idrottsgala 2013 ägde rum i helgen. Bilderna finner ni längst ut till höger i spalten här på sidan. Scrolla ner lite på sidan om de inte syns direkt på er skärm. Klicka på bilderna för större version.

Ölandsspelen en framgång

Under helgen anordnade BK Fåken för andra året Ölandsspelen i badminton. Och trots väldigt många deltagare och långa dagar blev arrangemanget oerhört lyckat.

- Det blev lite tajt tidsmässigt, men annars tycker jag att det gått över förväntan! säger Mikael Tornemo, arrangör.

Kusiner schackkungar

Antalet medlemmar stiger, klubben är störst i Kalmarregionen och siktar på att vinna division 2.

Men Egby-kusinerna Mikael Nilsson och Albin Olssons klubb Ölands Schacksällskap har ännu större ambitioner – nu satsar de på att sprida sporten i skolorna.

Fåken redo att ta klivet upp

En förening i medvind – BK Fåken går från klarhet till klarhet. Ungdomssektionen blomstrar och i helgen inledde klubben säsongen med två utklassningssegrar i jakten mot högre höjder i seriesystemet.

"Late bloomer" blir blågul i VM

För första gången någonsin har Öland en landslagsman i badminton.
Mikael Tornemo, BK fåken, drar på sig den blågula dressen nästa vecka när veteran–VM avgörs i Turkiet.

Tog sig igenom cykelvasan

Emil Cras var i mål, hade plockat hem diplomet och skulle börja rulla hemåt från Cykelvasan i mora.
Men först då började helgens riktiga vedermöda – när han upptäckte att cykeln och bilnyckeln var stulen.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.

KULTUR/NÖJE

Nostalgiskt på VIDA Museum

VIDA Museum och Konsthalls våruppvaknande sker i år i nostalgins tecken. I Konsthallen görs en resumé över tidigare utställningar med verk av dryga dussinet kvalitetskonstnärer under rubriken ”Nostalgi”. Och i Museibutiken visas verk av den i oktober 2013 avlidna skulptören och keramikern Hertha Hillfon.