Kvartsfinalserien är igång mot Warberg. – Det finns en historia mellan lagen, vi mötte dem i SM-finalen 2009. Det är två jämna lag nu, säger Kim NIlsson. Hans AIK avslutade dock grundserien svajigt. Fyra av lagets totala sex förluster kom under de avslutande sju omgångarna. – Det var skönt att dippen kom innan slutspelet. Det har hängt ihop med att vi kört väldigt hård träning på slutet för att vara rustade under slutspelet, när scham är tufft. Och det är vi.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Jakten på ett snyggt farväl

Publicerad: 13 mars 2014

Han kom för sex år sedan och hjälpte AIK till SM-guld direkt.


Nu ska Kim Nilsson försöka avsluta på samma sätt.
– Jag har stort hjärta för AIK, klart det skulle vara lättare att lämna med ett guld, säger han.

Det är inget snack om vem som är den stora stjärnan i Råstaparkshallen, där AIK har ett pass i veckan för att få träning även på plastgolv. Medan de andra spelarna joggar ner eller lattjar efter träningen står Kim Nilsson i mittcirkeln och får instruktioner av tränaren som står med en taktiktavla i näven. När Kim går därifrån springer ett gäng barn och jagar honom för att prata. Två av dem har samma frisyr, tillfälligheter eller inte.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från INNEBANDY

BIBK missade guldläge

En tremålsseger hade räck till kvalplats. Men det blev en uddamålsförlust och Borgholms IBK slutar fyra i tabellen.

– Det är surt. Vi var sugna så in i helsicke på kvalplatsen, säger Andreas Svanstrand.

En vinst från kval

Trots underläge i princip hela matchen lyckades Färjestaden knipa en poäng i den tuffa toppmatchen mot serieledande Vöikers.

- Jättekämpainsats, berömmer tränaren Håkan Lindqvist efter 2–2-matchen.

Derbyslakten

Alla har svårt att minnas senast det hände. Så när SSG väl slog Borgholms IBK såg man till att göra det med stil.
– Jag vet inte när vi slog dem senast, så det var jävligt skönt. Nu får man vara lite kaxig, säger hattrick-hjälten Gustav Andersson efter 8–4-segern.

Borgholm tappade segern

Borgholms IBK såg ut att gå mot en meriterande och viktig seger mot serieledande CL98. Men tack vare en sen utvisning kunde hemmalaget skapa tryck och få in en kvittering –med blott tolv sekunder kvar.
– Det känns absolut som en förlust, säger Borgholms målvakt Anna Vidlund.

Danis delikatess avgjorde

Poängdrottningen såg ut att bli poänglös. Men en läcker soloräd, en tunnel och ett skott i krysset senare hade Danielle Warme avgjort matchen.
– Jättekul att se mina medspelare i dag, det är många som kliver fram, säger hon efter 7–5 mot Olofströms IBK.

''Nu har vi slagläge''

För en månad sedan låg man på nedflyttningsplats. Tre raka vinster senare är FBC Kalmarsund nu bara ytterligare en ifrån SSL-kval.
– Trevligt att vi gett oss den chansen igen, säger coach Christian Guntsch efter 7–1-seger borta mot Östra SK.

ÖM-mästare efter ''psykbryt''

Årets skräll i innebandy-ÖM stod SSG:s herrar för. Genom vinst mot Färjestadens IBK tog de sig till final mot FBC Kalmarsund – som dock planenligt var minst ett nummer för stort och vann med övertygande 6–2.

Sudden-dödaren

FBC hade tappat ett fyramålsunderläge. Släppt in 5–5 i slutsekunderna. borde ha varit knäckta. Men nä.

Då klev backen Jessica Fivelstedt fram, klapp–klapp-spelade sig fram och avgjorde med ett skott i krysset.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.