Martin Gustavsson är både bästa forward och bästa spelare på Öland enligt enkäten – Utmärkelsen som bästa spelare får han dock dela med före detta lagkamraten Charlie Nilsson, som också är bästa mittfältare

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Ölands fotbollsdominanter

Publicerad: 17 april 2014

De är bäst när Ölandstränarna får säga sitt.

Så är det då äntligen på allvar igen.
Lokalfotbollen sparkar igång idag, torsdag, med matchen SSG–Kalmar Södra och sedan fortsätter det med sprakande matcher hela påskhelgen.Men vilka är egentligen de största profilerna på fotbollöland? ÖB–sporten rådfrågade en tränare eller lagledare från varje lag på Öland.
Idag publicerar vi de bästa spelarna på varje position bland de öländska herrlagen.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från FOTBOLL

Från Tallhöjden till nationalarenan

För tre år sedan satt han på Tallhöjden och hoppades på ett inhopp inför 75 åskådare.

Nu hoppas Gustav Engvall få springa in på Friends Arena inför 35 000 på läktaren.

Lillebror skrämde i derbyt

Persnäs AIF höll liv i segersviten mot IFK Borgholm. Men det var med ett nödrop. Ett högljutt sådant.
– Det känns surt nu. Vi ville ju sätta dit dem. Men vi ska vara nöjda med vår match, säger IFK-forwarden Axel Petersson, som kom från PAIF inför säsongen. Han gjorde ett mål mot tidigare klubben i 2–3-förlusten.

Unik fotbollsintegration

– Vi har knappt träffat några svenskar på tre månader och har inget att göra om dagarna. Det här är perfekt för oss, säger Mohamad Alruzbari.

Tillsammans med ett femtontal andra var han med när Smålandsidrotten bjöd in till fotbollsträning i Färjestaden.

Thomsson: känner ingen panik

Har har varit i hetluften i flera år nu som Allsvensk tränare. Men efter att Östers IF sparkade Andreas Thomsson förra veckan går han in i en helt tom agenda för 2014.

– Nu vill jag ta det lugnt, reflektera och få ltie tid för min familj, säger han.

RM nära till hands för David

En klassmålvakt kan vara på väg tillbaka till ön. David Jansson lämnar Lindsdal efter en säsong.

– RM ligger ju nära till hands, men inget är klart, säger Jansson.

Drömvärvningen i hamn

Jacob Petersson behöver tid till annat. Därför byter han division 2 och Lindsdal för division 6 och IFK Borgholm. Men det är inte snack om att göra något på halvfart i IFK.

– Jag kommer gå in fullt för detta och göra allt för att vinna, säger 24-åringen.

''En chans att göra ett avstamp''

Spelarna överger Magnus Olander. Framtidstron gör inte det.

– Det kommer bli några hundår, fler än vi hade trott. Men i slutändan tror jag vi kommer få rätt, säger Färjestadens GoIF-coachen om lagets ungdomssatsning.

MGoif:s värvningsbomber

Årets första riktigt stora värvningsbomb: Färjestadens GoIF:s lagkapten Tom Karlsson lämnar klubben för Mörbylånga GoIF.
– Framför allt beror det på mina skadebekymmer, förklarar han.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.