Papperstidning

Om Ölandsbladet

Ölandsbladet – Ölands i särklass största tidning

Grundad: 1867

Politisk signatur: Partipolitiskt obunden

Ägare: Tryckeri AB Öland, ingår i Gota Media (Smålands-Posten, Borås Tidning, Blekinge Läns Tidning, Barometern med flera).

Upplaga: 8 700 (enligt TS-redovisad upplaga 2008) med en hushållstäckning på över 85 procent på norra Öland.

Utgivning: Tisdag, torsdag och lördag. Röda dagar kommer tidningen ut närmaste vardag.

Personal: Tidningen har cirka 25 anställda (redaktion, annons, kontor, sätteri, taltidning, internetavdelning med mera).

Profil: Lokala nyheter, lokal ledare, lokal debatt, lokal sport samt redaktionellt region-, riks- och utrikesmaterial. Detta kombinerat med lokala familjesidor, lokal annonsmarknad, riksbyråannonser samt en mängd servicematerial, såsom TV och radio, spel (trav, tips), börs, korsord, "Finn en vän" etcetera.

Extratidningar och temaspecialer: Ölands Turistguide, Det händer på Öland, Skördebladet och Ölandsbladets jultidning. ÖB-sportens Innebandybladet och Fotbollsbladet. Dessutom återkommande temasidor om Motor, Det goda Öland, Näringsliv, Golf, Må Bra, Din Bostad, Shopping.

Teknik: En modern tidningsproduktion i Macintosh-miljö med en aktiv internetavdelning med produktion av hemsidor och dylikt.

Organisation: Huvudredaktion i Borgholm och lokalredaktion i Färjestaden.

Ansvarig utgivare: Peter Boström


Ledning:
Chefredaktör: Peter Boström
Redaktionssekreterare: Kenth Jönsson
VD
: Jörgen Petersson

Publicering på Internet: Utvalda lokala nyheter, lokal sport, dagens ledare, dagens krönika samt utvalda familjenyheter publiceras på internet. Papperstidningen utkommer helgfri tisdag, torsdag och lördag – hemsidan uppdateras kontinuerligt veckans alla dagar.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.