SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Sollidenloppet saknar höjdare

Publicerad: 29 September 2007
FRIIDROTT
Sollidenloppet har inte kunnat attrahera samma fina elitstartfält, främst på damsidan, som i fjol.
– Vi har inte de där riktiga höjdarna, säger tävlingsbasen Örjan Amnér och nämner konkurrerande Lidingöloppet som en anledning.


I fjol vann landslagslöperskan och sommaröländskan Christin Johansson damklassen. Christin, som i år har förbättrat Ida Nilssons svenska rekord på 3 000 meter hinder till 9.38,55, finns inte med och springer runt Solliden.

Inte heller Ida, eller systern Johanna finns på plats för att försvara de öländska färgerna. Örjan Amnérs favorittips går istället till en småländsk veteran född 1962.

– Jag tror mycket på OK Njudungs Maria Pettersson som var runt tiondeplats i Victorialoppet, säger Örjan.

HIF-MAGNUS VINNER?


På herrsidan ser Högby IF:s Magnus Ohlsson ut att kunna spränga målsnöret först av alla.

– Vi har inte de där riktiga höjdarna, men anmälningsmässigt ser det lika bra ut som i fjol. I torsdags hade vi fått in 187 stycken och jag hoppas på ett 50-tal efteranmälningar, säger Örjan Amnér och fortsätter:
– Det är ju alltid roligare att ha en fixstjärna, samtidigt är det inspirerande att ha en tävlingsklass. Vi får helt enkelt se om vi har en elitklass nästa år.

Sollidenloppet, som arrangeras för fjärde året i rad, avgörs i dag lördag med start och mål på torget i Borgholm.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från FRIIDROTT

Arne blev årets ledare

Bland glitter och glamour utsågs Arne Svensson från Friidrottsklubben Färjestaden till Årets Ledare i Sverige.

Årets Unga Ledare blev Joakim Johansson, innebandytränare i Tillberga IK.

Utmärkelserna tillkännagavs i Eldsjälsgalan under torsdagskvällen.

SM-brons till Johan

 

Johan Svensson gick in i väggen men kom ut ur den med en ny SM–medalj.

Med brons och finnkampsplats var den regerande svenska mästaren nöjd trots allt.

 

Kometkarriär rakt in i SM

Hon började springa på allvar i maj.
Imorgon, fredag, tävlar hon i SM i friidrott på 10 000 meter.
Det råder inget tvivel om att Högbylöperskan Jessica Kihlström, 27, gjort en kometkarriär – förutom möjligen hos Jessica själv.

Marcus Nilsson inför VM-starten

Friidrottsexpertisen är förbluffad. Han själv är förvånad. Marcus Nilssons VM–biljett i tiokamp till friidrotts–VM i Moskva är en stor överraskning för många.

– Jag tänker inte avslöja vilken eller vilka grenar som Lennart A Juhlin ska häpna över den här gången, konstaterar Marcus med ett leende.

Nilsson får åka till VM

Marcus Nilsson är VM-klar. Högby IF-mångkamparen har fått klartecken från förbundskaptenen Karin Torneklint.
– Jag pratade med Karin i går (läs tisdag) och då sa hon att jag kommer få åka, säger Nilsson.

Blir friidrottsbas i jättetävling

Två förbund med risig ekonomi.
En pappa som ska följa och stötta sonen.
Hux flux, hokus pokus så blev Per Svensson bas för de svenska friidrottarna under Universiaden senare i sommar.
– Jag ska ha ett huvudansvar för friidrottarna. Men det handlar väl mer om den praktiska biten, säger Per Svensson, pappa tillika tränare för öländske 800-meterslöparen Johan Svensson.

Inget Götsiz för Wiberg

Nicklas Wiberg har mer eller mindre en stående inbjudan till mångkampsgalan i Götsiz. Men åter igen tackar ölänningen nej.

Tuffa tider väntar Nilsson

Först landskamp på 10 000 meter. Sedan väntar Kyrkstafetten, efter det Göteborgsvarvet och slutligen Stockholm Marathon.

– Det känns ungefär som att man har tre chanser att lyckas, säger Högby IF-löparen David Nilsson inför den tuffa löparmånaden.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.

KULTUR/NÖJE

Nostalgiskt på VIDA Museum

VIDA Museum och Konsthalls våruppvaknande sker i år i nostalgins tecken. I Konsthallen görs en resumé över tidigare utställningar med verk av dryga dussinet kvalitetskonstnärer under rubriken ”Nostalgi”. Och i Museibutiken visas verk av den i oktober 2013 avlidna skulptören och keramikern Hertha Hillfon.