Här, väster om Möllstorpsrondellen, finns planer för Coop att etablera sig. Det skulle i så fall röra sig om en Coop Extra- eller en Konsumbutik. "Men vi befinner oss i ett mycket tidigt skede ännu", säger Per-Åke Lindström, KF Götas informationschef och kan därmed inte säga någonting om vad som i så fall skulle hända med nuvarande Konsumbutiken på Storgatan.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Coop bekräftar planer vid brofästet

Publicerad: 17 augusti 2012

Coop kan komma att etablera sig vid brofästet, mitt emot Nettoaffären.
– Jag kan bekräfta att vi för diskussioner, men att vi befinner oss i ett mycket tidigt skede ännu, säger Per-Åke Lindström, KF Götas informationschef.
Det var vid kommunstyrelsens möte i tisdags som beslut togs om att sälja mark väster om Möllstorpsrondellen för fyra miljoner kronor.
– Villkoret är att det byggs åt Coop eller om Coop bygger själva, berättar Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson.
Som mellanhand sitter arkitekten Hussam Salman, som har option på marken. Tidigare har denne haft planer på att anlägga ett hotell på marken.
– Vi har haft en del att göra med varandra i Mörbylånga tidigare och det var i samband med det som vi fick frågan av Hussam Salman om vi var intresserade av området i Färjestaden, berättar Per-Åke Lindström.
Och intresse fanns från KF Götas sida.
Hussam Salman har nu fått i uppdrag att sy ihop en presentation för KF Göta vid utgången av september månad.
Först då fattar KF Göta beslut om man går vidare i ärendet.
– Vi finns i 27 kommuner och får in väldigt många idéer och förslag. Det är bara en liten del som förverkligas, förklarar Per-Åke Lindström.
Därmed varken vill eller kan han säga vilken typ av Coop-etablering som kan komma ifråga.
Klart är i alla fall att det inte kommer att bli aktuellt med en gigantisk Coop Forumanläggning.
– Det har vi i Kalmar. De alternativ som finns är antingen Coop Extra eller Coop Konsum säger Per-Åke Lindström.

Vad skulle en Coopanläggning vid brofästet få för konsekvenser för den nuvarande Konsumbutiken på Storgatan i Färjestaden?
– Den diskussionen har vi inte tagit upp än, säger Per-Åke Lindström.
Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson värnar om Konsumbutiken som ligger mitt i samhället.
– Tycker det vore synd om de stängde den. Konsumbutiken är oerhört viktig, då vi har många äldre som bor kring den, säger Kent Ingvarsson.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från NYHETER

Krafttag ska lyfta sydöstra Öland

Från Lilla Brunneby till Långe Jan finns ett stort antal företagare som riktar sig mot turister. Men sydöstra Öland har ett tufft utgångsläge i den öländska konkurrensen om turismen.

Genom att samla krafterna hoppas företagarna på fler besökare.

Redline Recordings artister till Öland

Med tolv veckor kvar till Öland Roots presenterar festivalen ett unikt samarbete med hyllade Redline Recordings. Skivbolaget är en av de viktigaste krafterna i Sverige inom urban musik och till Öland Roots kommer Redline Recordings med de största av sina artister.

Norra Ölands nya präst

Nu har Eva Solid kommit tillrätta i nya bostaden i Högby prästgård och söndagen var en viktig dag i hennes och många andras liv.

Hotellet på taket invigt

– För ett år sedan fick jag höra om planerna, ett hotell på taket. Då tyckte jag det lät galet, men här står vi i dag och jag tycker det blir kanon.

”Förbaskat bra och vacker film”

Ölands Bank och Regionförbundet var stora finansiärer till Skumtimmen men de vill inte kalla det en flopp. Trots att det stora produktionsbolaget Yellow Bird valde att hoppa av projektet.

Försvunnen flicka återfunnen

Efter att ha varit försvunnen ett drygt dygn återfanns en 15-årig flicka på södra Öland under skärtorsdagens eftermiddag.

15-årig flicka försvunnen

En 15-årig flicka har anmälts försvunnen av sina föräldrar i Mörbylånga. Hon har inte setts till sedan onsdag eftermiddag.

Näktergalen flyttar till skolan

Förskolan Näktergalen flyttar in i Runstens skola, antingen i kommunal regi eller som hyresgäst.

– Det finns inte investeringsutrymme för att bygga nytt, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C).
Samtidigt är en lösning på förskoleproblematiken i Södvik mycket nära.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.