SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Ironman påverkar busstrafiken

Publicerad: 16 augusti 2012

Ska du ut och resa på lördag? Kolla av så att vägen är öppen och att bussen går som den ska!
Ironman innebär många inskränkningar i trafiken.Inte minst gäller det för Kalmar Länstrafik AB och bussturerna på mellersta Öland.
– När det gäller så kallad tillfälliga avstängningar är det här evenemanget tveklöst det som kommer att beröra flest resenärer, säger Viktor Lovén, informatör vid KLT.
KLT har varit med i förarbetet tillsammans med Trafikverket och kommunerna för att lämna synpunkter. För mellan klockan 07-15 på lördag så är det alternativ busstrafik som gäller på mellersta Öland. Vissa vägar är helt avstängda, varför busstrafiken tvingas ta alternativa rutter. En del busshållplatser är också ”indragna”.Lägg därtill högt trafiktryck på exempelvis de vägbanor som är öppna på Ölandsbron.

Hur kommer ni att klara hålla tidtabellerna?
– Vi får försöka så gott det går. Det är svårt att förutspå hur det kommer att bli, men klart är ju att det kommer att vara mycket folk på Ölandsbron också, säger Viktor Lovén.
Bussresenärer till och från Öland kommer också att påverkas i liten utsträckning under torsdagskvällens minitriathlon. Detta då Norra Vägen i Kalmar är avstängd och trafiken till och från Kalmar i stället kommer att ledas via Erik Dahlbergs väg.
Så här sammanfattar KLT läget inför lördagens Ironman:
Linje 101: Kör inte ner till Träffpunkt Öland.
Linje 103 och 105: Ingen av linjerna kör in på Brovägen, utan fortsätter Ölandsleden upp till väg 136 (övre vägen), sedan nerför Storgatan till Färjestadens busstation, tillbaka uppför Storgatan till väg 136, och sedan ner till Mörbylånga.
Linje 404: Kör inte på Brovägen, utan fortsätter Ölandsleden upp till väg 136 (övre vägen), sedan nerför Storgatan till Färjestadens busstation.
Sammanfattningsvis körs ingen trafik på nedre vägen mellan Träffpunkt Öland och Mörbylånga. Endast Färjestadens busstation trafikeras.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från NYHETER

Motioner besvaras inte i tid

Omkring hälften av de motioner som inte besvarats av Mörbylånga kommunfullmäktige är över ett år gamla. Trots att motionerna ska besvaras inom ett år, enligt kommunallagen.

Krafttag ska lyfta sydöstra Öland

Från Lilla Brunneby till Långe Jan finns ett stort antal företagare som riktar sig mot turister. Men sydöstra Öland har ett tufft utgångsläge i den öländska konkurrensen om turismen.

Genom att samla krafterna hoppas företagarna på fler besökare.

Redline Recordings artister till Öland

Med tolv veckor kvar till Öland Roots presenterar festivalen ett unikt samarbete med hyllade Redline Recordings. Skivbolaget är en av de viktigaste krafterna i Sverige inom urban musik och till Öland Roots kommer Redline Recordings med de största av sina artister.

Norra Ölands nya präst

Nu har Eva Solid kommit tillrätta i nya bostaden i Högby prästgård och söndagen var en viktig dag i hennes och många andras liv.

Hotellet på taket invigt

– För ett år sedan fick jag höra om planerna, ett hotell på taket. Då tyckte jag det lät galet, men här står vi i dag och jag tycker det blir kanon.

”Förbaskat bra och vacker film”

Ölands Bank och Regionförbundet var stora finansiärer till Skumtimmen men de vill inte kalla det en flopp. Trots att det stora produktionsbolaget Yellow Bird valde att hoppa av projektet.

Försvunnen flicka återfunnen

Efter att ha varit försvunnen ett drygt dygn återfanns en 15-årig flicka på södra Öland under skärtorsdagens eftermiddag.

15-årig flicka försvunnen

En 15-årig flicka har anmälts försvunnen av sina föräldrar i Mörbylånga. Hon har inte setts till sedan onsdag eftermiddag.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.