SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Zetterling klar för FBC

Publicerad: 9 augusti 2012

INNEBANDY, DIV 1 DAM
Det har varit på gång länge. Nu är det klart att FBC Kalmarsund värvar Linda Zetterling, förra årets skyttedrottning i division 3-segrarna IF Ariel.
– Det är en positiv värvning på många sätt, säger Daniel Redenheim.
En antagan till Linnéunivseritet i Kalmar var det som stod i vägen för FBC Kalmarsunds värvning av Linda Zetterling. När hon nu kommit in på skolan är hon också klar för klubben.
– Det är påskrivet och klart, det blev det i går (läs måndag). Hon kom in på skolan men det är inte klart om hon ska gå där eller om hon ska arbeta i stället. Men vi är överens om kontraktet och det är skönt, säger FBC:s tränare Daniel Redenheim.

139 POÄNG
Zetterling gjorde förra året 139 poäng på 42 matcher när hennes IF Ariel gick upp i division 2. Redenheim vill nu veta om hon kan upprepa den bedriften.
– Det ska bli väldigt intressant att se om hon kan komma upp i en likvärdig poängskörd som hon gjort innan. Vi får också in en spelare helt utifrån med nya tankar och nytt blod, så det är en positiv värvning på många sätt.

INTERVALLTRÄNING

Klart är också att Emma Bratt från Båstad ska provträna i slutet av augusti då hon ska studera i Kalmar.
Med återträff i veckan och fystester har uppladdningen inför säsongen börjat på riktigt. Nytt för i år är att FBC tittat på hur herrarna tränar sommartid.
– Vi har haft mer intervallträning, och det märks. I spänst och snabbhet har vi tagit några steg så det ska bli intressant att se hur det visar sig i spelet.
Sex träningsmatcher är inplanerade fram till den 9 september där största utmaningen blir elitserie-laget Jönköping på bortaplan.

FILIP DUREFELT

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från SPORTEN

Mentala mästare utsedda

Premiär för Ölandsmästerskap på toppmoderna elektroniska banor – samma vanliga psykologiska kraftprov.
Ett femtiotal skyttar gjorde upp om ÖM–titlarna i luftgevär i helgen.

Kan bli nästa Schweiz-proffs

Kim Nilsson kan få öländskt sällskap i Schweiz. Rychenberger Winterthur sliter i Marcus Johansson.
– Helt klart intressant. Det är så pass lukrativt att jag måste överväga det, säger Linköping-forwarden.

Generationskamp i ÖM

Veteraner mot juniorer. Ungtuppar mot rutinerade rävar. Järnvilja mot välslipad rutin.
Så såg det ut i de stora klasserna när badminton–ÖM avgjordes.
En genrationskamp som slutade 1–1.
– Gammal är fortfarande äldst, konstaterade BK Fåkens Stefan Andersson efter att han i par med Kim Ebenhart vunnit mot klubbens unga garde – Felix Karlsson och William Minnert.

Telebacken blev Rehnbacken

Ken Slättengren mot Anton Rehn. Högby–duellen håller på att bli en klassiker.
I terräng–ÖM var det Rehn som gick segrande ur striden efter ett ryck i Telebacken.
– Jag hade bestämt mig. Jag skulle rycka, knäcka honom i backen, säger Anton Rehn.

Här la han grunden till OS–guldet

– Jag skulle vilja vara mycket mer på Öland. Lugnet, luften och klimatet. Jag stortrivs, säger Lars Nelson med sommarbostad i Stenåsa. Det var där han tränade förra året. På den öländska flacken. Sedan knäckte han hela världseliten i stentuffa backar under OS i Sotji.

Vidare efter 45 minuter show

Persnäs har hittat formen. Och en skyttekung har hittat målformen.
– Nu känns det som gamla PAIF:en igen, säger Isak Olsson, hattricksskytt för andra matchen i rad i 5–1-segern mot Hulterstad, vilken innebär avancemang i Smålandscupen.

Får döma Zlatans PSG

Svenska domarförbundet belönar fjolårets flitigaste domare med att få ta matchen Malmö FFParis Saint Germain. Domaren som belönas? Anders Stenberg.
– Om Zlatan ryter till? Då ska han få lära känna det Stenbergska kynnet, säger han.

Från Tallhöjden till nationalarenan

För tre år sedan satt han på Tallhöjden och hoppades på ett inhopp inför 75 åskådare.

Nu hoppas Gustav Engvall få springa in på Friends Arena inför 35 000 på läktaren.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.