SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk


Var är EU-flaggan?

Publicerad: 7 augusti 2012

Sverige, Norge, Danmark, Finland. Och så Ölandshjorten. Flaggorna fylls av ölandbrisen utmed ”Ströget” ned mot hamnen. Men fattas inte något?Säga vad man vill om EU i dessa dagar, men Sverige är trots allt medlemsstat, inklusive Borgholms kommun. Åtskilliga miljoner har regnat över öländska näringsprojekt, främst inom lantbruket, leader m fl men inte en enda liten EU-flagga i sikte i kommunen. Inte heller på Strand Hotel, trots att minsta skrutthotell och pension ute i Europa har minst en EU-flagga.
Men visst ja, Strand har ju norska ägare och Norge står utanför, sånt kan spela in. I Kalmar har dock en och annan EU-flagga siktats mot skyn, har jag hört. Mörbylånga? Vet ej.
EU-flaggan ger internationell och välkomnande prägel i en turismkommun. För vi vill väl gärna ha hit EU-turister som spenderar?

Flagga stolt?

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från INSÄNDARE
KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.

KULTUR/NÖJE

Nostalgiskt på VIDA Museum

VIDA Museum och Konsthalls våruppvaknande sker i år i nostalgins tecken. I Konsthallen görs en resumé över tidigare utställningar med verk av dryga dussinet kvalitetskonstnärer under rubriken ”Nostalgi”. Och i Museibutiken visas verk av den i oktober 2013 avlidna skulptören och keramikern Hertha Hillfon.

KULTUR/NÖJE

Diggiloo längtar till sommaren

I sommar kommer Diggiloo återigen till Borgholm och just nu är artisterna i Dubai för att spåna idéer inför turnén. De blir allt från Bollywood till countrymusik.