Ett glatt gäng, Ölandsvännerna, samlades hos Liljebergs i Räpplinge.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Ölandsvännerna blickar framåt

Publicerad: 1 augusti 2012

För ungefär tre år sedan startade ett forum på Öland. Då var det inte så många personer som var med som det är nu, för närvarande är det cirka 100 personer i kamratgänget.
Ölandsvännernas idé är att de ska träffas och göra saker tillsammans. Listan på vad de har gjort under årens lopp har blivit lång. I onsdags träffades de hemma hos Ulla och Tommy Liljeberg i Räpplinge för att inta lunch tillsammans. Träffen började med välkomstdrink och rundvandring som bjöd på den ena överraskningen efter den andra. Konstateljé, vindruvsrankor och jordkällare passerades innan det var dags att inta dagens lunch. Alla hade tagit med sig egen lunchkorg och det märktes att sallad av olika slag var populärt denna dag. Vilket kanske inte var så konstig då det var en riktigt varm sommardag.
– Har ni några förslag på vad vi kan hitta på tillsammans framöver? frågade Göran Arvidsson.
Diskussionerna kom igång och Göran berättade om olika aktiviteter de hade fått förslag på. Det som planerats till hösten är: besök på Kalmartravet, boule, bågskytte, golfturnering på Saxnäs, trolling (fiske), skytte (prova på att skjuta med Mauser), besöka Cementa, middagar på olika anrättningar och besöka en robotstyrd bondgård.

Kamratgänget, Ölandsvännerna, är ingen förening med stadgar att följa. De har inte heller några medlemsavgifter utan det är ett forum som är öppet för alla som är inflyttade till Öland från övriga landet.
Den 11 augusti är nästa träff inbokad. Då ses de som vill i Bocketorp för en gemensam kräftskiva. Aktiviteterna har ofta anknytning till Öland och främjar Ölands näringsliv. Alla betalar var för sig och är med på de aktiviteter de vill. När de vill se något annat på fastlandet åker de med Tomas Buss till någon storstad. Efter två dagar tycker de det är skönt att komma hem till lugnet på Öland igen. Nu hoppas de på att fler vill vara med i deras glada kamratgäng. Förslag på olika aktiviteter tar de gärna emot från ölänningar och andra. Att de som samlades i Liljebergs trädgård hade trevligt och roligt tillsammans det kan undertecknad skriva under på.


MARIA BRYNIELSSON


Fotnot: Vill du komma i kontakt med Ölandsvännerna, skicka ett mejl till: olandsvannerna@hotmail.com

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från NYHETER

Ex-politiker nekas skadestånd

Efter flera polisanmälningar och en tidningsartikel stämde den forne politikern en närboende för grovt förtal. 
Nu frias denne från anklagelserna.

Vandalisering av nyöppnat hotell

Knappt en vecka efter invigningen har hotell Kaj 4 utsatts för vandalisering.
– Det är olustigt, som att någon har varit inne på mitt liv, säger ägaren Mikael Nilsén.

Motioner besvaras inte i tid

Omkring hälften av de motioner som inte besvarats av Mörbylånga kommunfullmäktige är över ett år gamla. Trots att motionerna ska besvaras inom ett år, enligt kommunallagen.

Krafttag ska lyfta sydöstra Öland

Från Lilla Brunneby till Långe Jan finns ett stort antal företagare som riktar sig mot turister. Men sydöstra Öland har ett tufft utgångsläge i den öländska konkurrensen om turismen.

Genom att samla krafterna hoppas företagarna på fler besökare.

Redline Recordings artister till Öland

Med tolv veckor kvar till Öland Roots presenterar festivalen ett unikt samarbete med hyllade Redline Recordings. Skivbolaget är en av de viktigaste krafterna i Sverige inom urban musik och till Öland Roots kommer Redline Recordings med de största av sina artister.

Norra Ölands nya präst

Nu har Eva Solid kommit tillrätta i nya bostaden i Högby prästgård och söndagen var en viktig dag i hennes och många andras liv.

Hotellet på taket invigt

– För ett år sedan fick jag höra om planerna, ett hotell på taket. Då tyckte jag det lät galet, men här står vi i dag och jag tycker det blir kanon.

”Förbaskat bra och vacker film”

Ölands Bank och Regionförbundet var stora finansiärer till Skumtimmen men de vill inte kalla det en flopp. Trots att det stora produktionsbolaget Yellow Bird valde att hoppa av projektet.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.