SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Vi är många som säger ja
till projektet i Societetsparken

Publicerad: 28 juli 2012

Borgholm har obönhörligen trillat långt ner på listan över Sveriges trevligaste och mest attraktiva sommarstäder. Utbudet och kvaliteten har utarmats samtidigt som många kommuner runt om i landet gjort framgångsrika satsningar på sommarturism.  Större investeringar inne i Borgholms stad som syftar till att främja och välkomna kräsna turister är få.



Mot den bakgrunden är det tråkigt att se den sorgliga opinion som väckts mot den planerade restaurangen i Societetsparken i Borgholm.
Borgholms problem är inte att vi har för många restauranger eller för få grönområden. Det är däremot ett problem, och ett hot mot stadens framtid, att inga investeringar görs för att främja kommunens viktigaste tillgång; sommarturismen. Det finns naturligtvis ett stort antal duktiga, långsiktiga, seriösa och hårt arbetande näringsidkare i Borgholm men tyvärr präglas stadsbilen av ett näringsliv där ägarna endast är ute efter snabba vinster till minsta möjliga insats och risk.
För att bryta denna trend krävs eldsjälar, riskvilligt kapital och en kommunledning som har en öppen inställning och förstår marknadens villkor. Det ligger naturligtvis risker i förändringar, men det ligger ännu större risker i blind konservatism.
Kommunen har ett viktigt uppdrag i att kritiskt granska de som vill investera och att säkra att ny bebyggelse smälter in stadsmiljön. Men det är också kommunens uppgift att stötta nysatsningar och bygga för framtiden.
En sommarstad kräver ett rikt och varierande nöjesutbud.  När det nu finns krafter som tror på Borgholm och vill satsa långsiktigt bör vi välkomna detta.
Jag vill önska risktagarna och entreprenörerna bakom projektet i Societetsparken lycka till. Låt inte riskaversion, olyckskorpar och bakåtsträvare ta lusten ur era visioner. Vi är många som säger ja istället för nej.

Svante Ekberg

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från INSÄNDARE
KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.