Louise Ringdahl vann ÖM i golf, före Pontus Rydqvist och Emil Mårtensson.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Ringdahl årets Ölandsmästarinna

Publicerad: 24 juli 2012

GOLF, ÖLANDSMÄSTERSKAPEN

Louise Ringdahl drog det längsta strået när ÖM-golfen avgjordes på Saxnäs i söndags. Tack vare viktiga puttar som gick i lyckades hon slå hemmaspelaren Pontus Rydqvist med ett slags marginal.
– Jag hade bestämt mig för att vinna, säger Ringdahl.
Under solsken och perfekt väder anordnades Ölandsmästerskapen i golf för fjärde året sedan starten 2009. På Saxnäs GK deltog spelare i A-, B- och C-klassen, där det krävs högst 9,9 i handicap för att få spela i A-klassen. Bäst av alla där lyckades Louise Ringdahl. Med en runda på 74 slag vann hon med ett slag framför tvåan.
– Det känns väldigt roligt. Jag hade bestämt mig för att jag ville vinna det här och det gäller att ha rätt inställning. Det har inte varit så jättelätt i dag men jag har kämpat, säger Ringdahl.
Närspelet var det hon var mest nöjd med, och som kanske gjorde att hon vann till slut.
– Jag har fått i många viktiga puttar så det är det gått bäst. Två över par är jag också nöjd med.
Segern innebar att familjen Ringdahl la beslag på ÖM-pokalen för andra gången av fyra. För två år sedan vann lillasyster Maria Ringdahl tävlingen och nu lyckades alltså storasyster Louise med samma bedrift.
– Jag tänkte att jag får ta tillbaka bucklan till familjen. Från hål 16 och framåt fick jag en liten hejaklack från familjen så det var perfekt. Då satte jag en birdieputt.

RYQVIST TVÅA
Tvåa i tävlingen, och alltså slagen med endast ett slag, blev Saxnäs-spelare Pontus Ryqvist. Till skillnad från Ringdahl så stämde inte spelet på greenen alls för honom.
– Jag har inte fått i puttarna och det är det enda som saknats. Den längsta putten jag satte var nog på tre meter så med lite mer flyt där så kunde det blivit ett mycket bättre resultat. Men vissa dagar trillar allt i och vissa dagar ingenting, det är tjusningen med golf, säger han.
Det var första gången Rudqvist spelade ÖM, och överlag var han nöjd med dagen.
– Det var skoj och det mesta har funkat bra. Banan och greenerna var jättefina och det har varit perfekt golfväder så det finns ingenting att klaga på där. Jag får ta revansch nästa år.
Emil Mårtensson från Ekerums GK kom trea på 79 slag, fem efter vinnaren Ringdahl.

FILIP DUREFELT

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från GOLF

Mentala mästare utsedda

Premiär för Ölandsmästerskap på toppmoderna elektroniska banor – samma vanliga psykologiska kraftprov.
Ett femtiotal skyttar gjorde upp om ÖM–titlarna i luftgevär i helgen.

Kan bli nästa Schweiz-proffs

Kim Nilsson kan få öländskt sällskap i Schweiz. Rychenberger Winterthur sliter i Marcus Johansson.
– Helt klart intressant. Det är så pass lukrativt att jag måste överväga det, säger Linköping-forwarden.

Generationskamp i ÖM

Veteraner mot juniorer. Ungtuppar mot rutinerade rävar. Järnvilja mot välslipad rutin.
Så såg det ut i de stora klasserna när badminton–ÖM avgjordes.
En genrationskamp som slutade 1–1.
– Gammal är fortfarande äldst, konstaterade BK Fåkens Stefan Andersson efter att han i par med Kim Ebenhart vunnit mot klubbens unga garde – Felix Karlsson och William Minnert.

Telebacken blev Rehnbacken

Ken Slättengren mot Anton Rehn. Högby–duellen håller på att bli en klassiker.
I terräng–ÖM var det Rehn som gick segrande ur striden efter ett ryck i Telebacken.
– Jag hade bestämt mig. Jag skulle rycka, knäcka honom i backen, säger Anton Rehn.

Här la han grunden till OS–guldet

– Jag skulle vilja vara mycket mer på Öland. Lugnet, luften och klimatet. Jag stortrivs, säger Lars Nelson med sommarbostad i Stenåsa. Det var där han tränade förra året. På den öländska flacken. Sedan knäckte han hela världseliten i stentuffa backar under OS i Sotji.

Vidare efter 45 minuter show

Persnäs har hittat formen. Och en skyttekung har hittat målformen.
– Nu känns det som gamla PAIF:en igen, säger Isak Olsson, hattricksskytt för andra matchen i rad i 5–1-segern mot Hulterstad, vilken innebär avancemang i Smålandscupen.

Får döma Zlatans PSG

Svenska domarförbundet belönar fjolårets flitigaste domare med att få ta matchen Malmö FFParis Saint Germain. Domaren som belönas? Anders Stenberg.
– Om Zlatan ryter till? Då ska han få lära känna det Stenbergska kynnet, säger han.

Från Tallhöjden till nationalarenan

För tre år sedan satt han på Tallhöjden och hoppades på ett inhopp inför 75 åskådare.

Nu hoppas Gustav Engvall få springa in på Friends Arena inför 35 000 på läktaren.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.

KULTUR/NÖJE

Nostalgiskt på VIDA Museum

VIDA Museum och Konsthalls våruppvaknande sker i år i nostalgins tecken. I Konsthallen görs en resumé över tidigare utställningar med verk av dryga dussinet kvalitetskonstnärer under rubriken ”Nostalgi”. Och i Museibutiken visas verk av den i oktober 2013 avlidna skulptören och keramikern Hertha Hillfon.