Här är den farliga timmervagnen.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Timmervagn mitt på stranden: "Livsfara"

Publicerad: 4 juli 2012

KLEVA

Kitesurfare säger sig riskera allvarliga skador på grund av en markägare som vill köra bort dem. Han har ställt en stor timmervagn på stranden för det syftet.
”Jag kan förstå markägaren att de inte tycker det är ok att ni ”titt som oftast“ lägger beslag på strandremsan där familjen brukar bada“, skrev Mörbylånga kommuns tjänsteman i sitt svar till Robert Wallén, som driver Öland kitecenter. Han hade skrivit till henne för att klaga på att markägaren till en strandremsa söder om Kleva strand hade ställt ut en stor timmervagn för att hindra att de surfade där. Oprofessionellt, tycker Robert.
–Det är inte rätt, hon ska ju företräda det allmännas intresse, säger han.


LOCKAR FOLK
Han och flera andra kitesurfar på stranden, och menar att den är en av få platser som verkligen lämpar sig för sporten, som han uppger lockar mer folk än någonsin till ön. Öppna platser utan hårda objekt på stranden och långgrunda vatten är några av kriterierna för vad som utgör en bra strand, samt att det inte är iordninggjord badplats där de är i vägen för andra. Det var just vad markägaren tyckte att de var, och efter att först ha försökt köra bort dem ska han ha sagt till surfarna att ”jag ska nog se till att ni inte kan vara här“, varpå timmervagnen dök upp på stranden.
–Den har stått där i ett år nu, säger Robert Wallén.


BRYTER MOT REGLER
Enligt honom bryter det antagligen mot strandskyddsreglerna, då vagnen kan räknas som permanent vid det här laget. Surfarna kommer att forsätta vara på platsen. Roberts kollega Henrik Håkansson på Haga kitesurf menar att det är rent livsfarligt och uppmanar kommunen eller markägaren att agera för att få bort vagnen.
–Jag vet bara att när det händer en olycka, så kommer de ångra sig, säger han.

Ölandsbladet har inte kunnat nå kommuntjänstemannen, då hon är på semester.

TOBIAS ANDERSSON ÅKERBLOM

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från NYHETER

Vandalisering av nyöppnat hotell

Knappt en vecka efter invigningen har hotell Kaj 4 utsatts för vandalisering.
– Det är olustigt, som att någon har varit inne på mitt liv, säger ägaren Mikael Nilsén.

Motioner besvaras inte i tid

Omkring hälften av de motioner som inte besvarats av Mörbylånga kommunfullmäktige är över ett år gamla. Trots att motionerna ska besvaras inom ett år, enligt kommunallagen.

Krafttag ska lyfta sydöstra Öland

Från Lilla Brunneby till Långe Jan finns ett stort antal företagare som riktar sig mot turister. Men sydöstra Öland har ett tufft utgångsläge i den öländska konkurrensen om turismen.

Genom att samla krafterna hoppas företagarna på fler besökare.

Redline Recordings artister till Öland

Med tolv veckor kvar till Öland Roots presenterar festivalen ett unikt samarbete med hyllade Redline Recordings. Skivbolaget är en av de viktigaste krafterna i Sverige inom urban musik och till Öland Roots kommer Redline Recordings med de största av sina artister.

Norra Ölands nya präst

Nu har Eva Solid kommit tillrätta i nya bostaden i Högby prästgård och söndagen var en viktig dag i hennes och många andras liv.

Hotellet på taket invigt

– För ett år sedan fick jag höra om planerna, ett hotell på taket. Då tyckte jag det lät galet, men här står vi i dag och jag tycker det blir kanon.

”Förbaskat bra och vacker film”

Ölands Bank och Regionförbundet var stora finansiärer till Skumtimmen men de vill inte kalla det en flopp. Trots att det stora produktionsbolaget Yellow Bird valde att hoppa av projektet.

Försvunnen flicka återfunnen

Efter att ha varit försvunnen ett drygt dygn återfanns en 15-årig flicka på södra Öland under skärtorsdagens eftermiddag.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.