Här är den farliga timmervagnen.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Timmervagn mitt på stranden: "Livsfara"

Publicerad: 4 juli 2012

KLEVA

Kitesurfare säger sig riskera allvarliga skador på grund av en markägare som vill köra bort dem. Han har ställt en stor timmervagn på stranden för det syftet.
”Jag kan förstå markägaren att de inte tycker det är ok att ni ”titt som oftast“ lägger beslag på strandremsan där familjen brukar bada“, skrev Mörbylånga kommuns tjänsteman i sitt svar till Robert Wallén, som driver Öland kitecenter. Han hade skrivit till henne för att klaga på att markägaren till en strandremsa söder om Kleva strand hade ställt ut en stor timmervagn för att hindra att de surfade där. Oprofessionellt, tycker Robert.
–Det är inte rätt, hon ska ju företräda det allmännas intresse, säger han.


LOCKAR FOLK
Han och flera andra kitesurfar på stranden, och menar att den är en av få platser som verkligen lämpar sig för sporten, som han uppger lockar mer folk än någonsin till ön. Öppna platser utan hårda objekt på stranden och långgrunda vatten är några av kriterierna för vad som utgör en bra strand, samt att det inte är iordninggjord badplats där de är i vägen för andra. Det var just vad markägaren tyckte att de var, och efter att först ha försökt köra bort dem ska han ha sagt till surfarna att ”jag ska nog se till att ni inte kan vara här“, varpå timmervagnen dök upp på stranden.
–Den har stått där i ett år nu, säger Robert Wallén.


BRYTER MOT REGLER
Enligt honom bryter det antagligen mot strandskyddsreglerna, då vagnen kan räknas som permanent vid det här laget. Surfarna kommer att forsätta vara på platsen. Roberts kollega Henrik Håkansson på Haga kitesurf menar att det är rent livsfarligt och uppmanar kommunen eller markägaren att agera för att få bort vagnen.
–Jag vet bara att när det händer en olycka, så kommer de ångra sig, säger han.

Ölandsbladet har inte kunnat nå kommuntjänstemannen, då hon är på semester.

TOBIAS ANDERSSON ÅKERBLOM

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från NYHETER

Hotellinvigning på Kaj 4

Imorgon är det stor premiär för det nybyggda hotellet på Kaj 4 vid hamnen i Färjestaden.

Och allmänheten är inbjuden att ta del av mat och musik under invigningen.
– Alla, med betoning på alla, är välkomna, säger krögaren och ägaren Mikael Nilsén.

Vill ha ny förskola

Flytta förskolan Näktergalen i Runsten till bottenvåningen på den snart sextio år gamla och övergivna skolbyggnaden mitt i byn?

Inget hett alternativ för de närmast berörda.
– Personalen ser fram emot nybyggnation, de vill ha vad som är bäst för barnen, säger Marwin Johansson, rektor för det södra rektorsområdet.

Doug Seegers till Carlas café

Den före detta hemlöse musikern Doug Seegers blev känd med låten "Going down to the river" i tv-programmet Jills veranda. Nu ska han spela på Carlas café den 2 och 3 juli.

Olika turer kring bageritjänster

Färjestadens hembageri ville pröva nya vägar för att förbättra verksamheten. Tre tjänster skulle minskas men den nya lösningen föll inte väl ut. De anställda som riskerade minskade tjänster hann dock söka andra jobb.

Slutdammat på Cementa

Just nu pågår monteringen av två, med öländska mått, gigantiska stoftfilter vid cementfabriken i Degerhamn. Det är slutfasen av ett mångårigt miljonprojekt som ska minimera utsläppen av stoftpartiklar.

Ölänningar bäst i katastroftest

Regeringen skulle inte behöva rädda Öland om en katastrof inträffade. Ölänningar är nämligen de som är mest förberedda om all infrastruktur slutade att fungera. Värre blir det för norrlänningarna...

Hansa Bygg hotar
stämma Borgholm Energi

Hansa Bygg hotar stämma Borgholm Energi på nära 2,5 miljoner kronor. Nås ingen lösning i tvisten innan den 15 april går byggbolaget till tingsrätten.

Nygammalt inspel

i förskolefrågan

På måndag har partierna gruppmöten och de flesta är överens om att det krävs en långsiktig lösning för Näktergalen i Runsten. Föräldrarnas förslag är att flytta förskolan till gamla skolans bottenvåning, något som politikerna är positiva till.

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.

KULTUR/NÖJE

Nostalgiskt på VIDA Museum

VIDA Museum och Konsthalls våruppvaknande sker i år i nostalgins tecken. I Konsthallen görs en resumé över tidigare utställningar med verk av dryga dussinet kvalitetskonstnärer under rubriken ”Nostalgi”. Och i Museibutiken visas verk av den i oktober 2013 avlidna skulptören och keramikern Hertha Hillfon.

KULTUR/NÖJE

Diggiloo längtar till sommaren

I sommar kommer Diggiloo återigen till Borgholm och just nu är artisterna i Dubai för att spåna idéer inför turnén. De blir allt från Bollywood till countrymusik.