Borgholms-vandalen har för tredje gången slagit sönder skyltarna på Skeppskalles Sjöbod vid hamntorget. De andra affärsinnehavarna har också haft problem. Berndt Bengtsson och Ulf Åkerlund har fått nog av sabotagen.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Berndt har fått nog av vandalen

Publicerad: 1 juli 2012

BORGHOLM

Borgholms-vandalen har återigen varit i farten. För tredje gången i sommar har han slagit sönder Berndt Bengtssons skyltar.
– Han måste få ett straff, åklagaren kan inte bara släppa honom, säger han.
Berndt Bengtsson har fått nog. För tredje gången den här sommaren har mötts av sönderslagna skyltar när han ska öppna sin bod, Skeppskalles Sjöbod med antika föremål på Hamntorget.
Vid ett annat tillfälle har någon också sprayat på gaveln och sidorna på boden.
– Frågan är om man ska hålla på. Ja är så att säga övermogen och gör det här för min egen skull. Det är socialt och trevligt. Men om han ska fortsätta härja, vet jag inte om jag orkar mer, säger han och fortsätter:
– Hemma vid mitt hus har han slagit sönder en skylt sex gånger och förra sommaren var det någon som hoppade sönder taket på min nyinköpta ”amerikanare”. Man kan tro att han har något agg mot mig, säger han.


MYCKET BESVIKEN
Mannen som vandaliserar i Borgholm har orsakat stora problem för Borgholmsborna under det senaste året. Hamntorget är inget undantag Hamnkontoret och Ottos Glass har också fått skyltar sönderslagna.
– Förra gången var i tisdags och Ottos Glass har inte fått upp sina skyltar igen och det är väl därför de har klarat sig den här gången, säger han.
Han är mycket besviken över att åklagaren ständigt släpper mannen på fri fot.
– Det är ett sorgligt samhälle om vi ska stå för fiolerna, för att den här mannen inte mår bra. Han måste få ett straff, åklagaren kan inte bara släppa honom.


TRAGISKT
Under intervjun kommer två andra herrar fram, nämligen Ulf Åkerlund, som driver Sillmackan, och Roger Andersson, hamnkapten i Borgholm.
– Något måste göras. Det kan inte fortsätta såhär. Jag tycker fruktansvärt synd om Berndt och de andra som har drabbats. Han har inte varit på oss ännu men det är bara en tidsfråga, säger Ulf Åkerlund.
– Vi försöker hålla vårt hamntorg snyggt och städat. Det är tragiskt när han saboterar hela tiden. Vi önskar att det återigen sätts en webbkamera här. Det gjordes i vintras och då var det lugnt. Men sedan försvann den och då började vandaliseringen igen, säger Roger Andersson.
– Jag kör på i sommar och sedan får det vara nog, avslutar Berndt Bengtsson.

ALEXANDER JENSEN

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från ETTAN

Norra Ölands nya präst

Nu har Eva Solid kommit tillrätta i nya bostaden i Högby prästgård och söndagen var en viktig dag i hennes och många andras liv.

Hotellet på taket invigt

– För ett år sedan fick jag höra om planerna, ett hotell på taket. Då tyckte jag det lät galet, men här står vi i dag och jag tycker det blir kanon.

”Förbaskat bra och vacker film”

Ölands Bank och Regionförbundet var stora finansiärer till Skumtimmen men de vill inte kalla det en flopp. Trots att det stora produktionsbolaget Yellow Bird valde att hoppa av projektet.

Försvunnen flicka återfunnen

Efter att ha varit försvunnen ett drygt dygn återfanns en 15-årig flicka på södra Öland under skärtorsdagens eftermiddag.

15-årig flicka försvunnen

En 15-årig flicka har anmälts försvunnen av sina föräldrar i Mörbylånga. Hon har inte setts till sedan onsdag eftermiddag.

Näktergalen flyttar till skolan

Förskolan Näktergalen flyttar in i Runstens skola, antingen i kommunal regi eller som hyresgäst.

– Det finns inte investeringsutrymme för att bygga nytt, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C).
Samtidigt är en lösning på förskoleproblematiken i Södvik mycket nära.

Plundringar vid Sandby borg

Sandby borg har utsatts för nya plundringar. Nu vädjar länsstyrelsen till ölänningarna att rapportera så fort de ser någon som går med metalldetektor eller på annat sätt uppträder misstänkt på öländska marker.

– Vi kan inte vara överallt, i dagsläget är allmänheten det bästa skyddet, säger Jenny Sundström, antikvarie på länsstyrelsen.

Tre år för mordbrand

Tingsrätten dömer den tungt kriminellt belastade 51-åringen för mordbranden i Nedra Ålebäck till tre års fängelse. En blodig handske med 51-åringens dna som återfanns vid brandplatsen är starkaste beviset.

Men tingsrättens ordförande ville fria mannen.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.