De båda ölänningarna Johan Persson och Malin Petersson företräder socialdemokraterna respektive moderaterna i Kalmar. Deras kärlek till varandra skapar nu huvudbry för partigrupperna.
?Vi måste hitta en lösning under hösten, säger Henrik Yngvesson, moderaternas länsordförande.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

”Lösning ett måste innan valrörelsen”

Publicerad: 30 juni 2012

KALMAR

Kommunalrådet Johan Persson från Borgholm och oppositionsrådet Malin Petersson från Skogsby.
Politiska fiender.
Och kära i varandra.I torsdags förmiddags kom ett gemensamt pressmeddelande från Johan Persson och Malin Petersson. Detta för att få slut på tisslandet och tasslandet.
– Vi kan bekräfta att vi har ett förhållande. Vi har, mot alla odds, kapitulerat för de känslor som kan uppstå mellan två människor.
Båda har familj och med allt vad det innebär i en skilsmässa.
Men när huvudpersonerna också råkar vara det socialdemokratiska kommunalrådet i Kalmar och det moderata oppositionsrådet i samma stad — ja, då tvingas också förhållandet stötas och blötas av partigrupper.
– Självklart är det här svårt i längden. Det hade varit svårt också om det hade hänt inom samma block, säger Henrik Yngvesson, moderaternas länsordförande från Färjestaden.
Länsmoderaterna har ingen snabb lösning.
Ölandsbladets tidigare redaktionschef, Lotte Lundgren, som numera är politisk sekreterare för kalmarmoderaterna, säger till Sveriges Radio Kalmar att Malin Petersson sitter kvar så länge hon har förtroende.


MÅSTE LÖSAS
Men det är ingen idealisk situation för något av de inblandade partierna.
– Innan valrörelsen måste det här lösas. Vi måste hitta en lösning under hösten, säger Henrik Yngvesson.
– Vi inser att ett framtida fastare förhållande är svårt att förena med våra respektive roller. Mot den bakgrunden har vi haft och kommer också fortsätta att ha en dialog med våra respektive partier. Lösningar och tidsplaner för hur detta ska hanteras får vi och våra partier återkomma till, skriver också Johan Persson och Malin Petersson i sitt pressmeddelande.
Några mer kommentarer kommer inte Johan Persson och Malin Petersson att göra av respekt för de inblandade familjerna.
PETER BOSTRÖM

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från ETTAN

Elfel bakom totalbrand

Ett elfel låg troligen bakom söndagens totalbrand i en mangårdsbyggnad i Bjärby norr om Runsten.

- Branden upptäcktes när den gick igenom taket, berättar brandmästare Göran Andersson.

Hotellinvigning på Kaj 4

Imorgon är det stor premiär för det nybyggda hotellet på Kaj 4 vid hamnen i Färjestaden.

Och allmänheten är inbjuden att ta del av mat och musik under invigningen.
– Alla, med betoning på alla, är välkomna, säger krögaren och ägaren Mikael Nilsén.

Vill ha ny förskola

Flytta förskolan Näktergalen i Runsten till bottenvåningen på den snart sextio år gamla och övergivna skolbyggnaden mitt i byn?

Inget hett alternativ för de närmast berörda.
– Personalen ser fram emot nybyggnation, de vill ha vad som är bäst för barnen, säger Marwin Johansson, rektor för det södra rektorsområdet.

Doug Seegers till Carlas café

Den före detta hemlöse musikern Doug Seegers blev känd med låten "Going down to the river" i tv-programmet Jills veranda. Nu ska han spela på Carlas café den 2 och 3 juli.

Olika turer kring bageritjänster

Färjestadens hembageri ville pröva nya vägar för att förbättra verksamheten. Tre tjänster skulle minskas men den nya lösningen föll inte väl ut. De anställda som riskerade minskade tjänster hann dock söka andra jobb.

Slutdammat på Cementa

Just nu pågår monteringen av två, med öländska mått, gigantiska stoftfilter vid cementfabriken i Degerhamn. Det är slutfasen av ett mångårigt miljonprojekt som ska minimera utsläppen av stoftpartiklar.

Ölänningar bäst i katastroftest

Regeringen skulle inte behöva rädda Öland om en katastrof inträffade. Ölänningar är nämligen de som är mest förberedda om all infrastruktur slutade att fungera. Värre blir det för norrlänningarna...

Hansa Bygg hotar
stämma Borgholm Energi

Hansa Bygg hotar stämma Borgholm Energi på nära 2,5 miljoner kronor. Nås ingen lösning i tvisten innan den 15 april går byggbolaget till tingsrätten.

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.

KULTUR/NÖJE

Nostalgiskt på VIDA Museum

VIDA Museum och Konsthalls våruppvaknande sker i år i nostalgins tecken. I Konsthallen görs en resumé över tidigare utställningar med verk av dryga dussinet kvalitetskonstnärer under rubriken ”Nostalgi”. Och i Museibutiken visas verk av den i oktober 2013 avlidna skulptören och keramikern Hertha Hillfon.

KULTUR/NÖJE

Diggiloo längtar till sommaren

I sommar kommer Diggiloo återigen till Borgholm och just nu är artisterna i Dubai för att spåna idéer inför turnén. De blir allt från Bollywood till countrymusik.