De båda ölänningarna Johan Persson och Malin Petersson företräder socialdemokraterna respektive moderaterna i Kalmar. Deras kärlek till varandra skapar nu huvudbry för partigrupperna.
?Vi måste hitta en lösning under hösten, säger Henrik Yngvesson, moderaternas länsordförande.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

”Lösning ett måste innan valrörelsen”

Publicerad: 30 juni 2012

KALMAR

Kommunalrådet Johan Persson från Borgholm och oppositionsrådet Malin Petersson från Skogsby.
Politiska fiender.
Och kära i varandra.I torsdags förmiddags kom ett gemensamt pressmeddelande från Johan Persson och Malin Petersson. Detta för att få slut på tisslandet och tasslandet.
– Vi kan bekräfta att vi har ett förhållande. Vi har, mot alla odds, kapitulerat för de känslor som kan uppstå mellan två människor.
Båda har familj och med allt vad det innebär i en skilsmässa.
Men när huvudpersonerna också råkar vara det socialdemokratiska kommunalrådet i Kalmar och det moderata oppositionsrådet i samma stad — ja, då tvingas också förhållandet stötas och blötas av partigrupper.
– Självklart är det här svårt i längden. Det hade varit svårt också om det hade hänt inom samma block, säger Henrik Yngvesson, moderaternas länsordförande från Färjestaden.
Länsmoderaterna har ingen snabb lösning.
Ölandsbladets tidigare redaktionschef, Lotte Lundgren, som numera är politisk sekreterare för kalmarmoderaterna, säger till Sveriges Radio Kalmar att Malin Petersson sitter kvar så länge hon har förtroende.


MÅSTE LÖSAS
Men det är ingen idealisk situation för något av de inblandade partierna.
– Innan valrörelsen måste det här lösas. Vi måste hitta en lösning under hösten, säger Henrik Yngvesson.
– Vi inser att ett framtida fastare förhållande är svårt att förena med våra respektive roller. Mot den bakgrunden har vi haft och kommer också fortsätta att ha en dialog med våra respektive partier. Lösningar och tidsplaner för hur detta ska hanteras får vi och våra partier återkomma till, skriver också Johan Persson och Malin Petersson i sitt pressmeddelande.
Några mer kommentarer kommer inte Johan Persson och Malin Petersson att göra av respekt för de inblandade familjerna.
PETER BOSTRÖM

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från ETTAN

Ex-politiker nekas skadestånd

Efter flera polisanmälningar och en tidningsartikel stämde den forne politikern en närboende för grovt förtal. 
Nu frias denne från anklagelserna.

Vandalisering av nyöppnat hotell

Knappt en vecka efter invigningen har hotell Kaj 4 utsatts för vandalisering.
– Det är olustigt, som att någon har varit inne på mitt liv, säger ägaren Mikael Nilsén.

Motioner besvaras inte i tid

Omkring hälften av de motioner som inte besvarats av Mörbylånga kommunfullmäktige är över ett år gamla. Trots att motionerna ska besvaras inom ett år, enligt kommunallagen.

Krafttag ska lyfta sydöstra Öland

Från Lilla Brunneby till Långe Jan finns ett stort antal företagare som riktar sig mot turister. Men sydöstra Öland har ett tufft utgångsläge i den öländska konkurrensen om turismen.

Genom att samla krafterna hoppas företagarna på fler besökare.

Redline Recordings artister till Öland

Med tolv veckor kvar till Öland Roots presenterar festivalen ett unikt samarbete med hyllade Redline Recordings. Skivbolaget är en av de viktigaste krafterna i Sverige inom urban musik och till Öland Roots kommer Redline Recordings med de största av sina artister.

Norra Ölands nya präst

Nu har Eva Solid kommit tillrätta i nya bostaden i Högby prästgård och söndagen var en viktig dag i hennes och många andras liv.

Hotellet på taket invigt

– För ett år sedan fick jag höra om planerna, ett hotell på taket. Då tyckte jag det lät galet, men här står vi i dag och jag tycker det blir kanon.

”Förbaskat bra och vacker film”

Ölands Bank och Regionförbundet var stora finansiärer till Skumtimmen men de vill inte kalla det en flopp. Trots att det stora produktionsbolaget Yellow Bird valde att hoppa av projektet.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.