Samhällsbyggnadsnämnden gillar, åtminstone initialt, 670 kvadratmeter nöjesrestaurang i Societetsparken i Borgholm.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Positivt till restaurang i Societetsparken

Publicerad: 30 juni 2012

BORGHOLM

”Hanssons Krog II”, det planerade restaurangbygget i Societetsparken i Borgholm, har fått sin första diskussion i samhällsbyggnadsnämnden.
– Ett informationsärende med väldigt positiv reaktion från nämnden, rapporterar nämndsordförande Jan Erici (M).670 kvadratmeter nöjesrestaurang i Societetsparken har mött blandade reaktioner där kritiken kan sammanfattas med ”för stort, fult och vad händer med restaurangerna runt omkring?”.
Bland ”berörda” restauranger finns bland annat La Casa och Mamma Rosa, båda med mycket kort säsong, samt Wilmas.
– Från kommunens sida hoppas vi att detta blir ett kvalitetslyft när det gäller mat- och nöjesutbudet i Borgholm och då ska även byggnaden utstråla kvalitet, är samhällsbyggnadschefen Göran Borgös diplomatiska kommentar till den frågeställningen.

POSITIV REAKTION
Samhällsbyggnadsnämnden fick i veckan en första dragning av ärendet och ska ha reagerat entusiastiskt.
– Väldigt positiv reaktion från nämnden, berättar nämndsordförande Jan Erici.
Vissa synpunkter fanns ändock.
– Kanske lite stort, kanske lite för mycket av slutna ytor, byggnaden kan kanske göras mer öppen och då är glasytor bra att ta till, säger Göran Borgö och konstaterar att justeringar kommer att göras.
– Det filas lite på gestaltningen så att byggnaden smälter bättre in, vi vill komma överens med sökanden hur byggnaden ska se, den ska ju vara en del av parken.
Bygglovsbeslut fattas förmodligen i augusti.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från ETTAN

Krafttag ska lyfta sydöstra Öland

Från Lilla Brunneby till Långe Jan finns ett stort antal företagare som riktar sig mot turister. Men sydöstra Öland har ett tufft utgångsläge i den öländska konkurrensen om turismen.

Genom att samla krafterna hoppas företagarna på fler besökare.

Redline Recordings artister till Öland

Med tolv veckor kvar till Öland Roots presenterar festivalen ett unikt samarbete med hyllade Redline Recordings. Skivbolaget är en av de viktigaste krafterna i Sverige inom urban musik och till Öland Roots kommer Redline Recordings med de största av sina artister.

Norra Ölands nya präst

Nu har Eva Solid kommit tillrätta i nya bostaden i Högby prästgård och söndagen var en viktig dag i hennes och många andras liv.

Hotellet på taket invigt

– För ett år sedan fick jag höra om planerna, ett hotell på taket. Då tyckte jag det lät galet, men här står vi i dag och jag tycker det blir kanon.

”Förbaskat bra och vacker film”

Ölands Bank och Regionförbundet var stora finansiärer till Skumtimmen men de vill inte kalla det en flopp. Trots att det stora produktionsbolaget Yellow Bird valde att hoppa av projektet.

Försvunnen flicka återfunnen

Efter att ha varit försvunnen ett drygt dygn återfanns en 15-årig flicka på södra Öland under skärtorsdagens eftermiddag.

15-årig flicka försvunnen

En 15-årig flicka har anmälts försvunnen av sina föräldrar i Mörbylånga. Hon har inte setts till sedan onsdag eftermiddag.

Näktergalen flyttar till skolan

Förskolan Näktergalen flyttar in i Runstens skola, antingen i kommunal regi eller som hyresgäst.

– Det finns inte investeringsutrymme för att bygga nytt, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C).
Samtidigt är en lösning på förskoleproblematiken i Södvik mycket nära.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.