Under söndagen gick nomineringstiden till Europamästerskapen i friidrott ut. Med bara ett par timmar kvar på dynget kom beskedet från förbundskaptenen Stefan Olsson ? Marcus Nilsson ska tävla i Helsingfors.

SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Marcus Nilsson klar för EM

Publicerad: 19 juni 2012

FRIIDROTT

Förbundskaptenen höll på det in i det sista. Sent på söndagskvällen fick dock Marcus Nilsson, Högby IF, sitt EM-besked. Han får göra tiokampen i Helsingfors.
– Jag har väl räknat med det hela tiden men det är skönt att få det bekräftat, säger Nilsson.
Under söndagen gick nomineringstiden till Europamästerskapen i friidrott ut. Med bara ett par timmar kvar på dynget kom beskedet från förbundskaptenen Stefan Olsson – Marcus Nilsson ska tävla i Helsingfors.
– Haha, ja det dröjde lite. Men det ska bli riktigt roligt, säger Nilsson.
Anledningen till förbundskaptenens sena besked var att Nordiska mästerskapen i mångkamp avgjordes under helgen som gick. Björn Barrefors, Hammarby IF, och Petter Olson, Malmö AI, var redan nominerade till EM-tiokampen. Sveriges tredje, och sista, plats skulle således tillfalla antingen Marcus Nilsson eller Fabian Rosenqvist, GoIF Tjavle. Men då Rosenqvist aldrig lyckades matcha ölänningens 7 831 poäng från Nationals i USA för ett par veckor sedan blev ölänningen uttagen som tredje svensk.
– Jag följde Fabian lite grand. Jag reste ju hem från USA samtidigt men jag kollade resultaten efter första dagen och såg att det i princip skulle bli omöjligt för han att matcha mig. Sedan kollade jag även när det var över, säger Nilsson.


SEG I KROPPEN
Marcus Nilsson befann sig under gårdagen i Malmö och förberedelserna inför Helsingfors har redan börjat. Om en vecka lyfter planet mot Finland.
– Man finslipar mest detaljer och försöker komma i form igen, säger Nilsson.
Hur känns kroppen. Det är trots allt bara knappt två veckor sedan du tävlade i Nationals?
– Den är lite seg – men nu har jag ju en flygresa från USA i benen också. Men det är ju lite över en vecka till EM så jag är rätt säker på att det kommer kännas mycket bättre då.
Förhoppningar i EM?
– Inga direkt. Nationals har ju varit mitt stora mål i år och nu har jag ju gjort ett bra resultat där. Jag känner att jag kan åka till Helsingfors utan någon direkt press eftersom jag redan gjort en riktigt bra mångkamp i år.
– Men självklart vill jag göra en så bra tävling som möjligt när man väl är där.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från FRIIDROTT

Mentala mästare utsedda

Premiär för Ölandsmästerskap på toppmoderna elektroniska banor – samma vanliga psykologiska kraftprov.
Ett femtiotal skyttar gjorde upp om ÖM–titlarna i luftgevär i helgen.

Kan bli nästa Schweiz-proffs

Kim Nilsson kan få öländskt sällskap i Schweiz. Rychenberger Winterthur sliter i Marcus Johansson.
– Helt klart intressant. Det är så pass lukrativt att jag måste överväga det, säger Linköping-forwarden.

Generationskamp i ÖM

Veteraner mot juniorer. Ungtuppar mot rutinerade rävar. Järnvilja mot välslipad rutin.
Så såg det ut i de stora klasserna när badminton–ÖM avgjordes.
En genrationskamp som slutade 1–1.
– Gammal är fortfarande äldst, konstaterade BK Fåkens Stefan Andersson efter att han i par med Kim Ebenhart vunnit mot klubbens unga garde – Felix Karlsson och William Minnert.

Telebacken blev Rehnbacken

Ken Slättengren mot Anton Rehn. Högby–duellen håller på att bli en klassiker.
I terräng–ÖM var det Rehn som gick segrande ur striden efter ett ryck i Telebacken.
– Jag hade bestämt mig. Jag skulle rycka, knäcka honom i backen, säger Anton Rehn.

Här la han grunden till OS–guldet

– Jag skulle vilja vara mycket mer på Öland. Lugnet, luften och klimatet. Jag stortrivs, säger Lars Nelson med sommarbostad i Stenåsa. Det var där han tränade förra året. På den öländska flacken. Sedan knäckte han hela världseliten i stentuffa backar under OS i Sotji.

Vidare efter 45 minuter show

Persnäs har hittat formen. Och en skyttekung har hittat målformen.
– Nu känns det som gamla PAIF:en igen, säger Isak Olsson, hattricksskytt för andra matchen i rad i 5–1-segern mot Hulterstad, vilken innebär avancemang i Smålandscupen.

Får döma Zlatans PSG

Svenska domarförbundet belönar fjolårets flitigaste domare med att få ta matchen Malmö FFParis Saint Germain. Domaren som belönas? Anders Stenberg.
– Om Zlatan ryter till? Då ska han få lära känna det Stenbergska kynnet, säger han.

Från Tallhöjden till nationalarenan

För tre år sedan satt han på Tallhöjden och hoppades på ett inhopp inför 75 åskådare.

Nu hoppas Gustav Engvall få springa in på Friends Arena inför 35 000 på läktaren.

KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.