SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Borgholm måste få ett nytt politiskt styre NU

Publicerad: 5 juni 2012

Paradiset Borgholm i skamvrån, löd rubriken på en artikel här i Ölandsbladet. Vi kan inte längre undvika verkligheten - det är sant! Nu kan inte ens kommunalrådet (C) ljuga och försöka intala oss invånare att kommunen mår bra. Det gör den inte. Den mår långt ifrån bra. Den är på väg mot fattigdomens förnedring.Tidningen Fokus har sammanställt en kommunranking ”Här är det bäst att bo 2012”, där man sammanställt hur människor upplever sin kommun och då fokuserat på kriterierna; Fundamenta, Att vara ung, Att vara äldre, Att ha familj och Att arbeta.
Ännu en gång möts vi i Borgholm av kolsvarta siffror. När vår grannkommun Mörbylånga intar en hedrande 58:e plats på listan, så hamnar Borgholm på en föga rolig 241:e plats av landets 290 kommuner.
Som moderat känner jag mig trots allt väldigt stolt. Av de tio främsta kommunerna på rankingen är det moderat styre i samtliga. Notera att de tre främsta kommunerna styrs av oss moderater, tillsammans med Socialdemokrater i samarbete. Av de 20 främsta kommunerna så styr vi moderater i 17 av de 20 kommunerna. Det är ingen tillfällighet.
Habo kommun vid Vätterns västra strand är den kommun som än en gång placerar sig som etta på listan över de mest attraktiva kommunerna i landet. Här har vi ett moderat kommunalråd och ett socialdemokratiskt oppositionsråd. Kommunen har ca 10.800 invånare, alltså i samma storlek som Borgholm. ”Här har vi inte ens en näringslivschef. Det är jag, kommunchefen och oppositionsrådet som tar hand om allt det där”, säger det moderata kommunalrådet. Han påpekar också; ”Det goda näringslivsklimatet i kommunen beror på att det finns en samsyn mellan politikerna att företagande hör ihop med att erbjuda ett bra boende, bra skola och bra vård. När alla faktorer samverkar skapas en god företagaranda...” avslutar kommunalrådet (M).
Kan de så kan vi. Vi bor och lever faktiskt i en underbar liten stad, som har alla förutsättningar i världen till att bli framgångsrik. Alla måste vi nu ställa oss frågan; Vill vi verkligen att det ska vara som vi har det idag? Många människor känner en förtvivlan, en uppgivenhet och många söker sig härifrån. Det är en katastrof för vår framtid. Jag brukar möta ett gäng glada människor ute på våra gator. Det är dagis ute på stan. Man blir så glad när man ser barnen i sina gula västar och de lika glada fröknarna. ”Här kommer vår framtid”, brukar jag stanna till och säga. För så är det. Det är barnen och våra ungdomar som är vår framtid. Samtidigt så måste vi inse att det är dessa som ska betala tillbaka alla de skulder som centerpartiet samlar på hög i stadshuset.
Det finns bara ett alternativ för att rädda kommunen från den katastrof som väntar runt hörnet. Den heter moderat - den heter socialdemokrat. Låt oss en gång för alla förpassa hela centergänget och de centerstyrda tjänstemännen dit de hör hemma - på Blåkulla!!!

Kjell Wilhelm Ericson, ober moderat Borgholm

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från INSÄNDARE
KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.