SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

Politisk styrning utan styrfart

Publicerad: 2 juni 2012

Politisk styrning är ett begrepp som kan betyda lite olika saker. Det kan vara ett rent organisatoriskt begrepp – hur kommunen arrangerat sina nämnder, styrelser och hur beslutsvägarna går. Men begreppet innehåller också själva beslutsfattandet – ordergivning och kontroll att order och beslut efterlevs.Man kan kanske inte begära att fritidspolitiker i småkommunerna runt om i landet ska ha full koll på allt som händer, sker och eventuellt inte sker.
Men har man bett om medborgarnas förtroende att ta hand om skatteintäkterna och förvalta dem på bästa sätt, krävs det dock ett betydligt större mått av intresse och insikter än vad den vanlige, dödlige medborgaren har – även i en liten landsbygdskommun.
I Mörbylånga har det uppenbarligen varit lite si och så med den politiska styrningen och förståelsen i ett antal tunga ärenden. Dit hör problemen med skollokaler.
Vid det senaste mötet med de folkvalda i fullmäktige framgick det med all önskvärd tydlighet att den tillfälliga skolberedningen inte hade fått tydliga riktlinjer att arbeta efter.
– Hoppsan, vi glömde att ta med förskolan i beräkningarna, som en ledamot uttrycket det hela.
Günter Ruckatz (M) förslag om tillsättandet av en politisk styrgrupp är ett steg på färden mot en mer friktionsfri framtid i Mörbylånga kommun.
Vi vill också gärna erinra om, och återupprepa, Tommy Eliassons (S) fråga i sammanhanget:
– Mörbylånga kommun har alltför ofta präglats av uttryck som ’slagit larm’ och ’brandkårsutryckning’.
– Vi vet redan nu att vi behöver bygga en ny låg- och mellanstadieskola i Färjestaden – samt ett äldreboende. Finns det på agendan?
Jo, det undrar vi också.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från LEDARE
KULTUR/NÖJE

Galleri Svalan visar måleri och glas

Säsongsfinalen på Galleri Svalan visar två sökande konstnärer som båda strävar att luckra upp formerna i sin konstnärliga utövning, den ena i måleriets form, den andra som skulptris, formgivare och konsthantverkare, båda levnadsmässigt nästan jämngamla i mitten av det glada 40-talet, dessutom båda boende i Västsverige.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.