SKRIV UT
TEXTSTORLEK
Bilder
Läs mer
Inga länkade artikler
Länkar
Inga länkar
Filer
Sociala nätverk

FIBK nollat av Mullsjö

Publicerad: 13 februari 2010

INNEBANDY, DIV 1
Inte ett enda mål.
Färjestadens IBK gick mållöst av planen mot Mullsjö AIS.
– Jag tror aldrig jag varit med om det någon gång under mina sex år i Färjestaden, säger Jonas Elofsson efter 0–6-förlusten.
Färjestadens IBK fick aldrig hål på Mullsjö. Laget gick mållöst av planen samtidigt som gästerna säkrade seriesegern i division 1 södra.
– De har en bredd – och en spets – som inget annat lag i den här serien har, säger Elofsson som förklaring till varför just Mullsjö vann söderettan.
Något ologiskt var Mullsjö i ledning med 2–0 efter den första perioden. Efter den tunga starten repade sig FIBK aldrig och man föll alltså med 0–6.

MYCKET MER OM MATCHEN I ÖLANDSBLADET PÅ TISDAG.

Kommentarer från Facebook

OBS: Alla kommentarer tillhandahålls av Facebook och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera har du tagit del av och godkänner våra regler som finns att läsa här

Mer från SPORTEN

BIBK missade guldläge

En tremålsseger hade räck till kvalplats. Men det blev en uddamålsförlust och Borgholms IBK slutar fyra i tabellen.

– Det är surt. Vi var sugna så in i helsicke på kvalplatsen, säger Andreas Svanstrand.

En vinst från kval

Trots underläge i princip hela matchen lyckades Färjestaden knipa en poäng i den tuffa toppmatchen mot serieledande Vöikers.

- Jättekämpainsats, berömmer tränaren Håkan Lindqvist efter 2–2-matchen.

Derbyslakten

Alla har svårt att minnas senast det hände. Så när SSG väl slog Borgholms IBK såg man till att göra det med stil.
– Jag vet inte när vi slog dem senast, så det var jävligt skönt. Nu får man vara lite kaxig, säger hattrick-hjälten Gustav Andersson efter 8–4-segern.

Borgholm tappade segern

Borgholms IBK såg ut att gå mot en meriterande och viktig seger mot serieledande CL98. Men tack vare en sen utvisning kunde hemmalaget skapa tryck och få in en kvittering –med blott tolv sekunder kvar.
– Det känns absolut som en förlust, säger Borgholms målvakt Anna Vidlund.

Danis delikatess avgjorde

Poängdrottningen såg ut att bli poänglös. Men en läcker soloräd, en tunnel och ett skott i krysset senare hade Danielle Warme avgjort matchen.
– Jättekul att se mina medspelare i dag, det är många som kliver fram, säger hon efter 7–5 mot Olofströms IBK.

''Nu har vi slagläge''

För en månad sedan låg man på nedflyttningsplats. Tre raka vinster senare är FBC Kalmarsund nu bara ytterligare en ifrån SSL-kval.
– Trevligt att vi gett oss den chansen igen, säger coach Christian Guntsch efter 7–1-seger borta mot Östra SK.

ÖM-mästare efter ''psykbryt''

Årets skräll i innebandy-ÖM stod SSG:s herrar för. Genom vinst mot Färjestadens IBK tog de sig till final mot FBC Kalmarsund – som dock planenligt var minst ett nummer för stort och vann med övertygande 6–2.

Sudden-dödaren

FBC hade tappat ett fyramålsunderläge. Släppt in 5–5 i slutsekunderna. borde ha varit knäckta. Men nä.

Då klev backen Jessica Fivelstedt fram, klapp–klapp-spelade sig fram och avgjorde med ett skott i krysset.

KULTUR/NÖJE

22:e samlingsutställningen

Imorgon, fredag, är det vernissage för årets samlingsutställning på Ekerum Konsthall.

På nedre planet hittar man som tidigare år Kjell Engman med kollektionen "Kuben" som består av  konstglas och, nytt för i år, måleri.
Rolling Stonesgitarristen och konstnären Ronnie Wood finns med även i år och det gör också Ernst Billgren. Och en av nykomlingarna är Caroline af Ugglas med ett eget färgspråk som hon kallar "Antidepressism."

KULTUR/NÖJE

Mumintrollet med

vänner kom till Borgholm

Kan man bli annat än glad av Mumintrollet och hans vänner? Inte om du frågar den unga publik som gästade Folkets Hus i Borgholm i söndags eftermiddag. De fick en stunds söndagsmys med Muminensemblen.

KULTUR/NÖJE

Ulf Trotzig in memoriam på VIDA

Med vernissage idag lördag visar VIDA Museum verk av Ulf Trotzig, inte bara i den ”fasta” utställningen – som skiftar innehåll tre gånger om året -, utan även i Atriumrummet, Förrummet, Norra hallen och Caféet.

KULTUR/NÖJE

Jan Kerbosch siktar mot toppen

Jan Kerbosch är klar med sitt album ”Skugga” och nu väntar spelningar och promotionturnéer. Han ska kämpa för att slå igenom.
– Det blir en utmaning men jag gillar utmaningar, säger han.

KULTUR/NÖJE

Blå Kulan vårstartar med grafik

Vårens första utställning på Blå Kulan, galleri och silversmedja i Mörbylånga inleddes med vernissage i lördags, den 29 mars. Den första satsningen skedde på grafik.

KULTUR/NÖJE

Nostalgiskt på VIDA Museum

VIDA Museum och Konsthalls våruppvaknande sker i år i nostalgins tecken. I Konsthallen görs en resumé över tidigare utställningar med verk av dryga dussinet kvalitetskonstnärer under rubriken ”Nostalgi”. Och i Museibutiken visas verk av den i oktober 2013 avlidna skulptören och keramikern Hertha Hillfon.