Ettan

Bengtsson inför idrottsgalan: "Var eviga tvåan i Ölandsspelen"

Friidrott Artikeln publicerades
"Det är två friidrottsgrenar jag tycker är roligt, stavhopp och spjut. Pappa höll på med det när jag var liten. Så vi sprang runt ute på åkrarna i Boarby och kastade spjut."
Foto:Lena Gunnarsson
"Det är två friidrottsgrenar jag tycker är roligt, stavhopp och spjut. Pappa höll på med det när jag var liten. Så vi sprang runt ute på åkrarna i Boarby och kastade spjut."

På lördag kommer Angelica Bengtsson till Ölands idrottsgala för en samtalsstund under dagen och som prisutdelare.

– Jag minns när jag föll på 60 meter så att jag skrapade upp hela armen och blev slagen precis på mållinjen. Sedan fick jag tävla med ombunden arm resten av Ölandsspelen.

Efter en säsong med brons i inomhus–EM och en tionde plats i VM–finalen laddar Angelica Bengtsson om.

– Det har inte varit ett alltför pjåkigt år men nu blickar jag mest framåt och efter att ha tränat på egen hand ett år kliver jag in i en grupp nu här i Växjö, berättar hon.

Efter några års träning i Frankrike är hon alltså tillbaka i trakterna där hon växte upp och pluggar på Linnéuniversitet i Växjö

– Största skillnaden? Att folk pratar svenska här så jag kan göra mig förstådd, haha.

lördag förgyller hon Ölands idrottsgala med först en samtalsstund ledd av konferencier Björn Mortensen och sedan som prisutdelare.

– Friidrottsklubbarna på Öland, Färjestaden och Högby, har jag bra koll på. Jag och Marcus Nilsson har kört gymnastik ihop här i Växjö under året.

För två år sedan tävlade hon ihop på Högby IF:s Ölandsspelen och ifjol var hon med vid sidan av.

– Jag var på Ölandsspelen många gånger när jag var yngre. På den tiden var jag den eviga tvåan och gjorde allting för att vinna, berättar hon.

– Jag minns när jag var sju år och hade chansen att vinna 60 meter. Då ramlade jag, skrapade upp hela armen och blev slagen precis på mållinjen. Sedan fick jag tävla på 600 meter med ombunden arm, det var ganska roligt, haha.

Hur lång tid tog det innan du började vinna en massa guld då?

– Det gjorde jag aldrig egentligen, förutom i stavhopp har jag tagit medaljer men inte vunnit.

Hon berättar att FIK Färjestadens tränare Arne Svensson tränade hennes syster i somras och vill att hon ska satsa på mångkamp.

– Det skulle inte vara något för mig, 800 meter skulle bli för tungt. Det är två friidrottsgrenar jag tycker är roligt, stavhopp och spjut.

Spjut?

– Ja, det har jag växt upp med. Pappa höll på med det när jag var liten. Så vi sprang runt ute på åkrarna i Boarby och kastade spjut. Boarby kan ni inte känna till, det ligger utanför Växjö och ingen väg går förbi. Det går knappt ens någon dit, haha.