Bilagor

Rock, schlager, pop och humor i Diggiloo

Borgholm Artikeln publicerades
En show för hela familjen utlovas när Diggiloo-gänget uppträder i Borgholm 1 juli.
Foto:Kristofer Sandberg
En show för hela familjen utlovas när Diggiloo-gänget uppträder i Borgholm 1 juli.

Nu har det blivit dags för sommarens stora familjeshow att komma till Öland. Denna gång med flera av landets folkkära artister, dansare och musiker.

Precis som vanligt lär det bli en sprudlande sommar för alla i Diggiloo-gänget.

– Att få vara med i Diggiloo med det här gänget känns helt briljant. Här får jag verkligen uppleva saker som jag inte trodde var möjliga tidigare, säger Per Andersson.

Förra sommaren gjorde Per Andersson ett uppehåll från Diggiloo men nu känner han att det är dags att vara med igen. Han är inte ensam om att göra comeback.

– Nu är jag tillbaka igen och det känns jättebra. Jag har härliga minnen från Öland sedan min barndomstid, säger Linda Pritchard.

För fjärde gången medverkar Magnus Carlsson och han tycker att det ska bli roligt att återkomma till Borgholm.

– En typisk svensk sommar för mig är vallmofält och väderkvarnar på Öland. Jag minns fortfarande när jag var där som liten och har faktiskt haft planer på att flytta dit, säger Magnus Carlsson.

Med över 75 låtar på Svensktoppen och 20 låtar i Melodifestivalen är spelglada musikanten Lasse Holm tillbaka.

– Den härliga och oväntade musikmixen har alltid varit drivkraften i Diggiloo. Vi kommer bland annat få höra Oscar Zia i italienska balladen Gente di mare från Eurovision 1987, meddelar Lasse Holm.

Magnus Carlsson beger sig till Elvisvärlden och framför en modern version av "A little less conversation" och under showen kommer det framföras en hitparad tillägnad Robert Broberg. Det är inte helt omöjligt att publiken får medverka i ett allsångsnummer under ledning av Per Andersson.

Diggiloo

Artister

Ace Wilder, Linda Bengtzing, Per Andersson, Thomas Di Leva, Medina, Oscar Zia, Jessica Andersson, Linda Pritchard, Magnus Carlsson, Lasse Holm och Magnus Johansson.

Visa mer...